Fisk

Stekt torsk med røkt paprikaskorpe og rotmos

Mandag ettermiddag, i mørket, i regnet, uvasket hår, hull i tåa på den kjipe H&M-sokken og fire dager til freddaggen. Torskefileten…der ligger´n! På kjøkkenbenken.

Jeg fikk så lidderlig lyst på noe røkt, noe POW! Hungrer etter kraftig kost og rotmos fylt av sødme og julestemning, noe som kan ta seg skikkelig til rette i munnhulen mens novemberregnet griner i strie strømmer utenfor.

Torskefileten…så himla bleik, lissom….pinglete! Hvorfor kan den ikke være en røkt kveiteskive, i det minste?

Men kunne man kanskje ikke gi den et sensuelt slør av røkt paprika, steke den sprø i rikelig med smør og så servere den oppå en nusselig rotmos med kålrabi? Og pottitter med smeltet smør med et anstrøk av timian for den beskjedne spenningens skyld. Ah, but off course 🙂 Et kompromis, så klart, torskefilet ække Vossakorv eller fleskeknoke, men med den røkte paprikaen skulle jeg treffe spiker´n på hodet lell. Matlykke!

Ingredienser til 4 personer:

* 600-800 g torskefilet, skåret i porsjonsstykker

* 2 ts hvetemel

* 1 ts røkt paprika

* 1 ts salt + rikelig med grovkvernet pepper

* Smør til steking

Rotmos:

* 1 liten kålrot, i små terninger

* 2 store gulrøtter, i små terninger

* 1 ts salt + pepper

* 1-2 ss smør

Fremgangsmåte:

Begynn med rotmos og poteter. Kok poteter uten skall i saltet vann.

Terningene av kålrot og gulrot koker du møre i saltet vann også. Dampe dem godt av på den varme platen når de er ferdige og du har helt av vannet, så blir mosen mindre vassen. Tilsett smør til rotfruktene i gryta og gyv løs på det hele med stavmikser til du har en meget fin puré. Når du smaker skal den føles som fløyel i munnen. Smak til med salt og pepper. Prøv å ikke smake opp hele gryta! (vanskelig, ja jeg vet det….)

Så til torskefileten som skal kle seg ut som røkt pølse, stakkar (med løsbart og briller og en sigg i kjeften…). Bland hvetemel med røkt paprika, salt og pepper. Vend fiskestykkene i dette og stek dem ca 3 minutter på hver side i en god og varm panne som har fått raust med smør i seg. Fiskestykkene skal ha en sprø stekeskorpe og det skal dufte deilig av svak røk i kjøkkenet.

Servér oppå rotmosen med poteter ved siden av som du heller raust med smeltet smør over samt et dryss maldonsalt. Jeg slang litt frisk timian oppi smøret mens det smeltet for å gjøre det noen millimeter mer spennende på denne mandagen som startet imorges med en forsovelse i størrelse XXL.

P.S: Det er forøvrig en stor utfordring å ta gode bilder når alt naturlig dagslys blir frarøvet en stakkars matblogger allerede klokka 15.00

 

0 kommentarer på “Stekt torsk med røkt paprikaskorpe og rotmos

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: