Kjøttfri mandag Småretter og forretter Vegetar

Butterdeigsterte med asparges, pesto og chèvre

IMG_3306

Jeg har en gang skrevet at med bacon i huset har man mat i huset. Nå lurer jeg på om butterdeig også må få plass i det visdomsordet. En plate butterdeig kan romme så mangt av gode ting. Omtrent som en pizza. Dessuten er en nystekt, fløffig butterdeigsterte ikke så rent lite imponerende, hvis du tilfeldigvis har besøk av en du gjerne vil imponere.

Så må det sies: All respekt og beundring til dere som baker butterdeig. Det er et kunststykke jeg er meget ydmyk i møte med. Nitidig folding av kaldt smør i mel, igjen og igjen. Folde, brette, folde, brette. Til deigen er stappet av smør og vil flake vakkert når den stekes. Dette er ikke for amatører. Jeg innrømmer her at jeg aldri har laget ordentlig butterdeig. Unnskyld. Tilgi meg. Jeg er redd for å ende opp med en middelmådig mørdeig.

Så det ble altså ferdige butterdeigsplater, asparges og chévre. Da hadde jeg tid og oppmerskomhet nok til å kunne prøve å imponere på andre måter. Jeg tror det funka.
Tertene ble i hvert fall kjempegode, og tiden fløy slik den gjør i godt selskap.

Ingredienser til 4 terter, enten som forrett til 4 personer eller som noe mer for 2 personer som ikke bare er opptatt av å spise akkurat der og da:

* 4 ferdige butterdeigsplater
* 1 bunt asparges
* 4 ss pesto (oppskrift på hjemmelaget pesto finner du her)
* 200 g chèvre
* Noen kvister med frisk timian

IMG_3292

Fremgangsmåte:

Fres aspargesen et par minutter i panne med olivenolje. Salte og pepre.

Smør pesto på butterdeigsplatene, fordel aspargesen, smuldre chèvren over og pynt med noen timiankvaster.

Stek midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

Ved servering: Noen dråper god olivenolje over tertene, et par kvaster med timian, noen klatter med pesto, et blunk og et smil.

IMG_3300

%d bloggere liker dette: