Dessert søtt Vin

Intenso

 

Når en søt, musserende, brasiliansk vin heter Intenso, og etiketten har en fargesprakende illustrasjon av karnevalsfjær à la Rio de Janeiro, er det all grunn til å bli nysgjerrig. Eller redd. Man kan velge. Jeg valgte det første.

 

Man bør også bli nysgjerrig eller redd, når man spør en mann hva man kan skrive om denne Intenso, og han svarer:
«Kan du ikke bare skrive det akkurat som det var? At du traff en fyr, pakket en pensjonisttrillebag med puter, pledd og Intenso, travet avsted i solnedgang og oppoverbakke, til en benk i Ekebergparken med utsikt over Oslo, hvor dere klina til det ble mørkt, mens dere var livredde for grevling og flått, og at dere til slutt nesten ikke fant veien ut av skogen igjen?».

IMG_3321

…akkurat som det var…?

Jeg måtte korrigere:

«Dette medfører jo ikke riktighet, min gode mann! Alt dette merkelige du står her og sier…det er jo bare fri fantasi. Hvorfor finner du på disse rare, helt usanne tingene, som overhodet ikke har noen ting med virkeligheten å gjøre? Galematias! Er du full?! Drakk du for mye Intenso

IMG_3350

img_7809

Denne brasilianske, musserende vinen er søt og god, med smak av fersken, jordbær og stenfrukt. Som er så mye bedre enn man frykter. Som er så deilig når den serveres iskald til for eksempel jordbær med basilikum og kesam, eller jordbær dyppet i sjokolade og finhakkede nøtter, eller som man kan helle over en deilig mangosorbet like før servering, eller marinere frukt i sammen med litt mynte…

En vinpolitisk ukorrekt drikk som gir sommerfugler i magen og flått i håret en sommernatt med utsikt over byen.

 

 

0 kommentarer på “Intenso

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: