italiensk Kjøtt

Mozarellaburger med basilikum

Ser du ingen mozarella, sier du? Det er fordi den er inni burger´n.

Ingen vil ha baksmell på skatten, og ingen vil ha tørr burger. Følelsen de to kan gi, er omtrent den samme: megaskuffelse.

Du gleder deg til en burger med deilig stekeskorpe og et soft, saftig indre, men opplever at det er omvendt. Den er soggy på utsiden, som om den ble kokt og ikke stekt, og tørr som Nevada på innsiden. Så her kommer to tips for en saftigere burger:
1) Bruk en deig med en del fett. Kjøttdeig er bedre enn karbonadedeig her. Du trenger en viss fettprosent for å ikke få fettbaksmell på burgeren din.
2) Stapp burgeren din full av ost. Jeg brukte mozerella, og supplerte med en annen typisk italiensk ingrediens; basilikum. Det. Ble. GODT! Også saftig, da.

Neste gang kommer jeg til å blande pesto i deigen, eller ha pesto på toppen ved servering. Det kan ikke gå galt på noen som helst slags måte.

 

 

Ingredienser til 2 burgere:

* 400 g kjøttdeig/karbonadedeig

* 2 hvitløksfedd, knust

* 1/2 finhakket rødløk

* 1 egg

* Ca 100 g mozarella, finhakket

* 1-2 digre never baslikum, finhakket, eller et par ss pesto.

* Salt/pepper

Fremgangsmåte:

Bland alle ingrediensene sammen, og kna nokså forsiktig til du kan forme fine burgere. Knar du får hardt og for lenge, blir burgerne tørre og seige.

Stek i en blanding av olivenolje og smør til de er brune og fine, men fremdeles har en ørlite grann rød kjerne.

Bygg opp mellom to hamburgerbrød med salat, tomat, rødløk, baslikumsblader (eller hjemmelaget pesto…som jeg dessverre ikke hadde der og da…), og gjerne noen ekstra skiver mozarella eller revet parmesan på toppen, slik jeg gjorde.

<span>%d</span> bloggere like this: