italiensk Kjøtt Vin

Mozarellaburger med basilikum

Ser du ingen mozarella, sier du? Det er fordi den er inni burger´n.

Ingen vil ha baksmell på skatten, og ingen vil ha tørr burger. Følelsen de to kan gi, er omtrent den samme: megaskuffelse.

Du gleder deg til en burger med deilig stekeskorpe og et soft, saftig indre, men opplever at det er omvendt. Den er soggy på utsiden, som om den ble kokt og ikke stekt, og tørr som Nevada på innsiden. Så her kommer to tips for en saftigere burger:
1) Bruk en deig med en del fett. Kjøttdeig er bedre enn karbonadedeig her. Du trenger en viss fettprosent for å ikke få fettbaksmell på burgeren din.
2) Stapp burgeren din full av ost. Jeg brukte mozerella, og supplerte med en annen typisk italiensk ingrediens; basilikum. Det. Ble. GODT! Også saftig, da.

Neste gang kommer jeg til å blande pesto i deigen, eller ha pesto på toppen ved servering. Det kan ikke gå galt på noen som helst slags måte.

Sammen med en så italiensk-inspirert burger, passet det godt med en italiensk vin. Jeg gikk for en Corvina Veronese fra 2013, og produsenten Antiche Terre som de fleste kjenner godt igjen fra polets hyller. En produsent som er blitt svært populær blant nordmenn, ikke minst med sine Amaroner. Corvinaen ville nok være ypperlig til for eksempel torsk eller annen grillet sjømat, men den gjorde overhodet ingen skam på min italienske burger.

IMG_3205

Vinen var elegant på både duft og smak. Banalt sagt, kanskje, men: Deilig! Diskré uten å bli for veik. Åpnet seg kjempefint og ble rikere og større etter litt lufting og snurring i glasset.  Fruktig smak med kirsebær og litt jord. Moderat på tannin og med fin-fin syre. Tørr. Passet absolutt til både baslikum, ost og rødt kjøtt. Vil garantret også passe til for eksempel pasta pesto eller torsk med persille og farro.

IMG_3204

Ingredienser til 2 burgere:

* 400 g kjøtdeig/karbonadedeig

* 2 hvitløksfedd, knust

* 1/2 finhakket rødløk

* 1 egg

* Ca 100 g mozarella, finhakket

* 1-2 digre never baslikum, finhakket, eller et par ss pesto.

* Salt/pepper

Fremgangsmåte:

Bland alle ingrediensene sammen, og kna nokså forsiktig til du kan forme fine burgere. Knar du får hardt og for lenge, blir burgerne tørre og seige.

Stek i en blanding av olivenolje og smør til de er brune og fine, men fremdeles har en ørlite grann rød kjerne.

Bygg opp mellom to hamburgerbrød med salat, tomat, rødløk, baslikumsblader (eller hjemmelaget pesto…som jeg dessverre ikke hadde der og da…), og gjerne noen ekstra skiver mozarella eller revet parmesan på toppen, slik jeg gjorde.

0 comments on “Mozarellaburger med basilikum

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: