Fisk

Ovnsbakt skatevinge med tomat, hvitløk og sitron

IMG_4611

Skatevinge er en fisk (eller fiskedel…) som jeg aldri har smakt før. Jeg har lest om den og sett imponerende bilder i flotte kokebøker, og sett den på menyen på bedre restauranter, men aldri våget å prøve. Og bare for ordens skyld: Den er i rokke-familien.

«Hmm…ser ut som bittelitt kjøtt på en haug bed bein, spørr´u meg…», har jeg tenkt for meg selv når jeg har sett den.

Og så forbasket feil kan man ta! Hadde jeg visst bedre, ville jeg spiste noen tonn med skatevinge til nå i mitt syndefulle liv. Takk til Vulkanfisk som endelig ga meg vinger så jeg kunne fly! 🙂

Kjøttet er fast og supersaftig, og flaker på en vannvittig deilig og lett måte fra de tykke bruskaktige beina det henger på. Jeg lurer på om dette er min nye favoritt?

Se så fint det saftige kjøttet flaker.
Se så fint det saftige kjøttet flaker.

Du kan pannesteke, grille og trekke skatevinge, eller rett og slett ovnsbake den slik jeg gjorde. Veldig enkelt, og en fisk som kler mange ulike smaker. Jeg gikk for Middelhavs-smaker som jeg er veldig glad i, og som jeg alltid har ingredienser på lager til å lage.

IMG_4593

IMG_4596

Ingredienser 2 personer:

* 400 g skatevinge (mine var ferdigrensket for skinn…)
* 3-4 tynne sitronskiver
* 2 hvitløksfedd i tynne skiver
* 1 ts tørket timian (bruk helst frisk! Eller persille. Jeg hadde glemt å kjøpe…men hadde litt estragon igjen i vinduskarmen. Litt av den ble med også.)
* 2-4 gode tomater, delt i båter
* God olivenolje
* 2 ts kapers
* 2 ts oliven i små skiver
* Finrevet sitronskall
* Salt/pepper

Fremgansgmåte.

Skyld skatevingene og tørk dem med kjøkkenpapir.

Legg dem på et stekebrett kledd med folie eller bakepapir. De brer godt om seg disse vingene, så du får høyst sannsynlig ikke plass til dem i en ildfast form.

Spre tomater, hvitløk og sitronskiver rundt omkring, dryss over timian og god olivenolje, skvis over sitronsaft, salte og pepre, og stek så på 200 grader i ca 15 minutter.

IMG_4595

Bland Kapers, olivenskiver og finrevet skall fra ca 1/2 økologisk sitron.
Ha denne blandingen over den ferdigstekte fisken sammen med et nytt dryss kaldpresset olivenolje, og servér.

Jeg hadde bare godt hvitløksbrød ved siden av, men stekte, kokte, moste eller ovnsbakte poteter passer garantert knallgodt til.

Snipp, snapp snute...
Snipp, snapp, snute…

6 kommentarer på “Ovnsbakt skatevinge med tomat, hvitløk og sitron

  1. ser bare nydlig ut . dette må jeg bare prøve. skate er nydelig . jeg vil prøve den med asian smak også .

  2. Igår oppdaget jeg skatevinge i fiskedisken og husket innlegget ditt! Fulgte oppskriften din, men la til mandelpotetpure og grønne asparges – skikkelig fulltreffer. Kjapt, lettvint og utrolig godt! Takk for en fin blogg som byr på både inspirasjon og humring over fine tekster!

  3. Tore Hartvik Kristensen

    I Hardangerfjorden er det massevis av skater. Flere arter. De største jeg får er 12-13 kilo. Normenn flest er redd for skater. Slik de var for steinbit og breiflabb i gamle dager.

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: