Dansk Reise

Besøk på Konnerup sjokoladefabrikk på Fyn

Connerup15

I våres var Matias og jeg på en tur til Fyn for VisitDenmark. Som mange allerede har fått med seg, er jeg født på Fyn og har min danske familie der, så jeg er langt fra objektiv til denne danske øya som kalles «Danmarks have».
Fyn er virkelig et skattekammer for matinteresserte, med sine nisjeprodukter og små perler av både kroer, restauranter og småskalaprodusenter. Og kanskje best av alt: Veien er kort mellom de ulike stoppestedene for nye smaksopplevelser.

Det siste stoppestedet vårt før vi dro hjem fra Fyn, var på Konnerups sjokoladefabrikk, i Vester Aaby på Sydfyn.
Den sjokoladefargede fabrikken ligger i lokalene til en ombygget sjarmerende gammel kro, og drives av konditor og chocolatier Henrik Konnerup.
Fabrikken har også en liten café med utsalg, hvor man kan kose seg med konfektbiter til en god kopp kaffe.
Da vi ankom, satt en gammel lokal herremann med høye bukser og bukseseler og nøt sin formiddagskaffe der.
Energibunten Henrik Konnerup tok oss varmt imot og fortalte at det var en av de beste sidene ved å drive smått og eget på Fyn: Lokalbefolkningen støtter opp om nye steder og benytter seg av tilbudet. På den måten går selvfølgelig hjulene på nye bedrifter lettere rundt.

Connerup24
Med Henrik Konnerup utenfor fabrikken 🙂
Connerup19
Marsipan med bløt nougat, mørkt sjokoladetrekk og bittesmå nøttebiter på toppen. Konnerup eksperimenterer også med smaker som furunål, balsamico, chili, lakris og koriander.

Vi skulle få en omvisning i fabrikken, og en grundig innføring i hvordan konfekten trylles frem fra rå kakaobønne som Henrik selv er med på å velge ut, til ferdig pakket konfektbit i en lekkert designet emballasje. Utrolig gøy!
Henrik syntes det var særs hyggelig med besøk av «fjellaper». Han har nemlig bodd og jobbet som konditor i Norge tidligere.

Connerup7
Henrik Konnerup er lidenskapelig opptatt av smaksopplevelser og legger sjelen sin i den lille fabrikken på Sydfyn.

Selvfølgelig måtte jeg ikle meg verdens hotteste antrekk før vi fikk komme inn i fabrikken! Men hva pokker: jeg skulle få lage min egen konfekt med nougat, så det var en liten pris å betale. Forfengeligheten ble med andre ord kjapt glemt da jeg tok første munnfull av deilig, myk marsipan fylt med bløt nougat, dekket i mørk kvalitetssjokolade.

Connerup5

Connerup11

Man skal holde tunga rett i munnen og ha en stødig hånd for å lage vakker og smakfull konfekt i et visst tempo. Man kan også gape uhemmet for å skjerpe konsetrasjonen. Mine konfektbiter ble litt mer…abstrakte!

Mmmmarsipan! :)
Mmmmarsipan! 🙂

Connerup10

Connerup16
De snille folka på Konnerups sjokoladefabrikk satte ned tempoet på samlebåndet, sånn at undertegnede ikke skulle bryte sammen av angst og panikk.
Connerup23
Min egen konfekt, ferdig pakket.

Så hvis du er på Fyn og kjører rundt på jakt etter noe godt, kan du finne det hos Konnerup. Sett deg ned og nyt en kopp sterk kaffe sammen en bit sjokolade som er laget med kjærlighet.

%d bloggere liker dette: