Bakst Barn og mat Dessert

Enkle churros med sjokoladedipp

IMG_5795

Churros er spanske «smultringer» formet som pent mønstrete stenger, rullet i kanel og sukker. Men siden jeg er lei av slankehysteriet, har jeg formet mine churros runde og butte…Jeg har trua på et større mangfold i churros-leieren.

Okei da! Jeg valgte feil sprøytetut til churrosene mine, men det forringet ikke smaken, tro meg! Voksne og barn gaflet grådig i seg den ene tjukkasen etter den andre, dyppet dem iherdig i sjokoladedippen og ble blanke i ansiktet av snuskete fryd og glede.

Dette er sinnsykt digg. Mektig, søtt, fett og godt. Du spiser det ikke hver dag, men når du gjør det, så er det med et lykkelig smil. Både mine og Matias´ barn mumset i stillhet til fatet var tomt. Og så ba de ikke om noe å spise på maaaange timer…

IMG_5790

Noen oppskrifter er med egg, andre ikke. Min er, som du vil se, uten. Det funket fint! Bare pass på at deigen ikke blir for løs. Da blir den vanskeligere å sprøyte oppi frityrgryta. Tilsett litt mer mel hvis du synes den er for flytende og du ser at den vil renne tvers gjennom sprøyteposen.

Ingredienser 12-15 tjukke churros:

Churros
* 2,5 dl kokende vann
* 50 g smør
* 300 g hvetemel
* 1 ts bakepulver
* 1 klype salt
* Noen dråper vaniljeessens
* 1 l solsikkeolje til fritering
* 100 g sukker
* 2 ts kanel

Sjokoladedipp
* 100 g mørk sjokolade (70%)
* 100 g lys sjokolade
* 1 dl kremfløte
* 1 dl h-melk
* 1 ss flytende honning

Fremgangsmåte:

Bland de tørre ingrediensene til churrosdeigen i en bolle.

Hell kokende vann over smøret og la smøret smelte i vannet. Tilsett vaniljeessens. Hell blandingen i de tørre ingrediensene og rør godt til du får en glatt og klissete deig uten klumper. La deigen stå og hvile.

Bland sukker og kanel på en stor tallerken som de ferdige churrosene skal rulles i med en gang de kommer ut av frityrgryta.

Smelt alle ingredienser til sjokoladedippen på lav varme i en gryte. Rør godt til alt er smeltet og sett til side.

Varm solsikkeoljen i en tykkbunnet gryte. Bruk gjerne steketermometer for å sjekke når temperaturen er riktig. Den skal være 170 grader.

Hell deigen over i en sprøytepose. Jeg setter sprøyteposen i et desilitermål og bretter kantene et stykke ned på sidene til desilitermålet. Det gjør det lettere å fylle posen uten å søle.
Vil du ha tjukkas-churros sånn som mine? Da bruker du sprøytetut med 13 mm åpning. Vil du ha slankere varianter, er 9 mm fint.

Klem deigen ut i frityroljen og klipp av ved ønsket lengde. Det er fint å ha en som kan hjelpe deg å klippe deigen mens du sprøyter. Jeg fikk hjelp av Olivia, heldigvis, og vi konsentrerte oss om én og én churro i gryta av gangen. De steker fort, så pass på!

Ta dem ut med en hullsleiv i stål, og rull dem med en gang i sukker- og kanelblandingen.

Så er det bare å dyppe i sjokoladedippen, sukke og grynte og kose seg. Personlig syntes jeg et stort glass med iskald lettmelk ved siden av var helt på sin plass.

1 comment on “Enkle churros med sjokoladedipp

  1. Inger Anne

    Gode Gud…. nå sikla jeg,- en smule…sukk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: