Kjøttfri mandag Kokebok Vegansk Vegetar

Januar løftet «Kjøttfri Mandag» på strak arm

image-16
Fra januar-utgaven av Kamille Puls.

Når man har en nyfødt baby skal alle se den, mene noe om den og snakke med deg om den. Det er fantastisk stas! Man farter rundt og viser den frem, skryter av den, bemerker hvilke ferdigheter og sjarmerende karaktertrekk den har og understreker hvilken glede den bringer med seg til planeten jorden. Hvis noen ignorerer den eller skulle våge å si noe lite fordelaktig om den, må man sette seg på hendene sine for ikke å fly i strupen på mobberen og kaldkvæle vedkommende.

Jeg har selvfølgelig ikke fått baby, men kokebok. Det vet alle som følger denne bloggen. Og jeg har elsket den frem sammen med min kjære Matias.
Jeg hadde bare lyst nå, til å fortelle den interesserte leser, at det har vært en knallstart for boka. Utrolig deilig at den har fått så mye oppmerksomhet etter at vi har jobbet så lenge og intenst med den, ved siden av full jobb og to tilværelser hvor vi også er aleneforeldre mer eller mindre 50% av tiden for 2+1 barn.

Vi er litt lei oss for at vi ikke har fått til å arrangere en morsom lanseringsfest ennå, og mange har etterlyst dette. Men vi har altså ikke hatt tid eller mulighet. Vi håper å få stelt i stand en liten fest på et offentlig og åpent sted etterhvert, og da blir det boblevann, signering, klemming i hytt og pine, og selvfølgelig noen stolte taler. Men foreløpig er det «all work and no play.»

Skjermbilde 2016-01-24 kl. 12.44.24

Jeg er overveldet over hvor stor interesse det er for å kutte ned på kjøtt, og folk er virkelig sultne etter inspirasjon og kunnskap om hva som skal til for å spise godt når koteletter, kyllingfilet og pølser forsvinner fra sentrum av tallerkenen. Det har nok også noe å gjøre med at én dag virker overkommelig for de fleste, og selv om jeg selv nå bare spiser kjøtt max to ganger i uka, så er det en flott start å begynne med den ene dagen. Trenger ikke gå fra 0–100 på to sekunder. Ta det gradvis. Hvis du begynner å trene, løper du ikke maraton den første uka, ikke sant? Ei heller etter den første måneden.

Her skal du få lese mer om boka, og også få noen oppskrifter fra den gratis (du verden!). Jeg har laget noen linker under her, som det bare er å klikke seg inn på.
Og vil du ha alle oppskriftene med deilige bilder og morsomme tekster mellom to permer, så kan du bestille kokeboka her hos Tanum, Ark, Bokklubben eller Haugenbok.

Hos Godt.no kan du lese mer om hvorfor en kjøttfri dag i uka bare er bra for alt og alle. Og tre oppskrifter fra boka får du med på kjøpet (som ikke koster deg en krone)  🙂

Skjermbilde 2016-01-24 kl. 12.39.05
Klikk på bildet for å komme til artikkel og oppskrifter hos Godt.no

Dagens Næringsliv har en ny matsating på nett som heter Smak.no. Har du vært på besøk der ennå? Anbefales! Delikate bilder, vettuge artikler og inspirerende oppskrifter. «Kjøttfri mandag» byr på to oppskrifter fra boka hos Smak.no: Vintersuppe og chili sin carne med mørk sjokolade. Mmmmm 🙂

smak.no
Klikk på suppa for å komme til artikkel og oppskrifter hos Smak.no

En av mine favoritter fra boka, er veggismoussakaen. det er en sånn rett som bare blir enda bedre dagen etter, så hvis du lager den i dag, så har du digg restemiddag uten kjøtt i morgen. Godt.no hadde den med i sin faste spalte «Ukens matblogger», der bikkja Bobby og jeg frontet denne greske lekkerbiskenen. Klikk på bildet, så kommer du til oppskriften.

Skjermbilde 2016-01-24 kl. 12.44.06

Min første bokanmeldelse fikk jeg av den fabelaktige bloggen Smaken av Oslo. De har et kult 2016-prosjekt på gang, hvor de hver uke tar for seg en ny kokebok, tester en oppskrift og anmelder verket på bloggen sin. For ei dåse på 41 var det faktisk litt stas at puppene hennes også inspirerte Smaken av Oslo-gjengen (selv om jeg i boka holder meg til bare å nevne svetten mellom disse…)

Skjermbilde 2016-01-24 kl. 12.45.46
Klikk på bildet for å lese hele anmeldelsen.
%d bloggere liker dette: