Forskjellig

Hjertet slippes løs på det frie markedet

meny-taco-4147
Jeg klipper koriander i MENYs tacoreklamefilm…Foto: Stian Broch/Matografen

Da er det offisielt: Jeg har sagt opp jobben min i Kitchen reklamebyrå for å satse 100% på bloggen og en freelancetilværelse. Nye spennende prosjekter og folk har lokket meg med ut i verden, hvor jeg også kommer til å jobbe enda mer sammen med kjæresten min, fotograf og regissør, Filmfyren (aka Matias Armand Jordal).

Jeg trodde alle kom til å si at dette var galskap av en delvis alenemor: Si opp en attraktiv jobb for å satse på en matblogg. Men neida. Folk er jammen glad i at andre folk følger drømmene sine! De fleste har sagt:
«Selvfølgelig! Klart du skal satse på dine egne greier og bloggen!»

Nå har jeg tenkt meg om i et par måneder, og valget er tatt.

Jeg har hatt to fantastiske år hos Kitchen. To år som har vært så utviklende og lærerike at jeg tidvis var lilla i trynet og gurglet av voksesmerte.
Den første måneden prøvde jeg bare intenst å ikke være ukul og duste-entusiastisk, og latet som om jeg forsto alt som ble sagt på alle møter (pitch, traffic, brief, placeholder, packshot, digitale bannere m.m)

IMG_6186
Kamilla, Pia og Marianne gjør klart materiell for Gullblyanten 2014.
Olivia er med på jobb de første sommerferiedagene hos Stian Broch. Eiriks gode humør holder oss gående 10 timer i 40 varmegrader.
Olivia er med på jobb hos Stian Broch de første sommerfeiedagene. Designer Eiriks fantastiske humør holder oss gående 10 timer i 40 varmegrader.

Men samma faen det. Jeg visste det viktigst når jeg skulle jobbe med MENY som kunde i byrået: Hva man burde gjøre med oksebog, og hva man burde si om norske epler og skrei og burgere for at kundene skulle elske en av Norges største dagligvarekjeder enda høyere. Det var det viktigste. For meg. «Pitch» og «traffic» og alt det andre har jeg lært etterhvert. Også har jeg lært å være bittelitt kulere samtidig som jeg er duste-entusiastisk (joda, det lar seg helt ok kombinere).

Første gang på festival i Cannes.
Første gang på festival i Cannes. Mildt sagt entusiastisk.
IMG_2545
Sus, dus og makroner på Fantefilms katamaran i Cannes.

Da jeg ble headhuntet til Kitchen for to år siden, fantes ikke min stilling. Ingen reklamebyråer hadde en egen matblogger. Bloggere var omtrent like kult og interessant som tåfis og slappe ballonger (dette var før content marketing-begrepet ble tredd nedover øra på medie- og reklamebransjen…). Men Kjetill Nybø hos Kitchen så litt annerledes på ting. Det er ofte det som kjennetegner et kreativt hode; de ser annerledes på ting. De tør å gå ut av comfortsonen selv om det inkluderer bloggere (med tjukk L). Han tenkte at det kunne vært smart med en skarve matblogger innafor i byrået, en ekte matlideskapelig skrivefør nerdejævel som dessuten hadde kjent på bloggen og kroppen hva som trigger folk når de skal velge noe å spise.

Kjetill (min egen Daddy Warbucks), Anders (min medsammensvorne på Meny-tekst, Ola og Torkell.
Kjetill (min egen Daddy Warbucks), Anders (min medsammensvorne på Meny-tekst), Ola og Torkel fra «det andre kreative teamet» (blunkefjes…)
Viktig med riktige briller.
Viktig med riktige briller og trutemunn. Ola og Hans er faddere i Cannes.
Dette er Marianne. Hun designer blant annet ting for Dronningen. Sukk.
Med Marianne på croisetten i Cannes.

Så jeg fikk en stilling som ikke fantes, etter å ha dukket opp med ukul og inderlig hjemmebakt eplekake til byråleder Haakon Dahl på jobbintervjuet. Men stillingen måtte jeg bygge opp selv. Det eneste som fantes var en pult, en ny mac, en ny Iphone og et skrikende behov for en som kanskje visste hvordan man skulle snakke om mølje, svineknoke og friske bær på en fin måte. Jeg hadde mildt sagt litt å bevise.
Skritt for skritt, dag for dag, og uke for uke, har jeg og Meny-teamet hos Kitchen bygget opp en funksjon fra bunnen av som er blitt en viktig fulltidsstilling som eser ut til alle kanter. Det er jeg ganske stolt over. Den hadde ikke noe navn da jeg begynte, men i dag ser jeg at den har fått en fjong tittel som matblogger Jan Ivar Nykvist skal få ta over etter meg: Content creator & Food expert.
Det er altså dette jeg har jobbet som de siste to årene. Det innebærer at jeg har vært med å lage innhold til filmer, radio, kundeaviser, butikkmateriell, artikler, nettsider, oppskrifter, stylet til foto og instagram for MENY. …Og om kvelden har jeg blogget enda litt til om mat for meg selv. Fordi jeg elsker det.

Det sistnevnte skal fra april gjøres på dagtid. Jeg gleder meg veldig og er samtidig ekstremt spent på hvordan det skal gå. Hvis de som har visst om dette en stund har rett, så kommer det til å gå fint.

Tusen takk for at dere tror på meg. Nå hopper jeg og dere trenger ikke dytte!

4 kommentarer på “Hjertet slippes løs på det frie markedet

  1. Herlig Maj-Britt – gratulerer !!! Da får vi kanskje endelig til en kaffe eller ? 🙂

  2. Jens Martin

    Hurra for Maj-Britt! 😀

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: