Kjøttfri mandag Vegetar

Shakshuka fra Snikgjest til kjøttfri mandag

Forrige uke ble det ikke løpt noen etappe i den kjøttfrie mandagsstafetten. Jeg fikk en kansellering i siste liten, og dessuten var jeg på tur til Køben med Matias for å sanke stoff om økologi, bærekraftig tursime og matlagning. Dette er nemlig danskene noen jævler på.

Men denne uka er vi på plass igjen, og det med en av de sprekeste sprinterne: Renate som driver matbloggen Snikgjest. En blogg hvor det bugner av den type smaker, råvarer og retter som får mine tenner til å løpe i vann til langt opp på knærne (så sant tenner har knær…). Så mye godt på ett sted! Ujålete, smakfull og ærlig mat som oser av ekte matlidenskap.

At Renate har en smak som ligger tett opp til min egen, viser også retten hun har valgt å dele med oss denne uka: Shakshuka. Elsker det, elsker det, elsker det! Faktisk så mye at det er med i kokeboka mi. Fordi Renate er en spreking som farter rundt i skog og mark, så har hun også mange gode tips til hvordan du kan lage noe godt å spise på tur. Altså, ordentlig mat, ikke bare gøyale matpakketips…Og denne shakshukaen kan du godt lage over bål eller på primus. Perfekt nå som våren er på vei og man tilbringer mer tid ute. Ta en titt på bildene til Snikgjest, og bli inspirert til å spise lunsj eller middag ute i det fri.

Renates bilder av digg mat som putrer, spraker og braser på bål under åpen himmel, er midt i blinken for allerede turglade friluftsentusiaster, men også et godt lokkemiddel for sofagrisene. Jeg vil ut i skogen nå, fyre opp bål og surre sammen noe godt som får putre over flammene!

Du finner Renates smaksbombe av en shakshuka her! Og burde absolutt følge henne på facebook og instagram for å få jevnlige oppdateringer på hva godt du kan spise hjemme på eget kjøkken, ved vannet, på fjellet eller i skogen.

Nyt det!

 

%d bloggere like this: