Økologi Bærekraft Den Grønne Gren Kjøttfri mandag Reise TV Video

Ny og grønn serie på Spiselandslaget!

Da kan jeg med iver fortelle dere at Matias og jeg holder på med en ny serie: Den Grønne Gren var ikke en helt planlagt baby fra vår side, men vokste frem av ren, skjær inspirasjon som vi fikk fra alle de flotte personene og stedene vi har besøkt i Danmark den seneste tiden. Det ble rett og slett umulig å ikke vise frem og dokumentere på film hvor mye spennende som skjer blant grønne gründere der ute. Ildsjeler som går sine egne veier, og hvor ikke bare håpet om å bidra positivt til miljøfelleskapet er lysegrønt, men hvor også viljen, engasjementet og lidenskapen er personlig og rødglødende.

Skjermbilde 2016-06-07 kl. 14.29.10

I første episode besøker vi topprestaurant Amass i København, hvor kjøkkensjef og stjernekokk Matt Orlando har implementert bærekraftig drift og tankegang fra det minste lille spiselige blad på tallerkenen, til vannet som vasker gulvene om kvelden. Og sist men ikke minst forteller Orlando varmt om deres eget barneprogram som lærer barn fra typisk blokkbebyggelse i indre København by, hvordan mat dyrkes, høstes, tilberedes og spises. Fra jord til bord i praksis, og for de barna som ikke bor i hus med hage, og sjelden eller aldri er på tur utenfor asfaltjungelen.

Hva som kommer i de påfølgende episodene er foreløpig hemmelig. Men jeg kan love at det blir møter med mennesker som inspirerer stort med sine grønne, lokale, nytenkende eller bærekraftige virksomheter.

Her er en liten smaksprøve fra første episode:

Feil
Denne videoen finnes ikke

 

3 kommentarer på “Ny og grønn serie på Spiselandslaget!

  1. Så spennende! Gleder meg 🙂

  2. Tilbaketråkk: Den Danske Riviera – MajBritt Aagaard

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: