Reise Vin

Reise i takt med tiden

Reisen er sponset av VisitDenmark. Alle utgifter til mat, drikke og serverdigheter er valgt av meg og betalt av egen lomme.

Tilbake i Danmark, Matias og jeg. Det blir en uke med mye arbeid og mye moro, for å lage et par episoder til av Den Grønne Gren. Bilen er stappet full av utstyr, planer og idéer, og er vår egen lille mobile TV-produksjonscelle. Noen vil oss tydeligvis ekstra vel i disse dager, og har sendt med oss det fineste sommerværet vi bestilte. Tusen takk 🙂

image-26

På vei med båten til København for et par dager siden, satt vi til langt på kveld på øverste dekk hos Crown of Scandinavia og nippet til noen bobler, børstet forblåst hår ut av ansiktet, så på måkene som cruiset parallelt med båten, havet og solnedgangen.

Den fineste måten å reise på, synes jeg. Å kjenne i hver celle at man er underveis. Rekke å føle det. La kropp og sinn forflyttes samtidig, i samme takt fra ett sted til et annet. Tilbakelegge både strekning og tid som er smakt på før det blir fordøyd ordentlig. Jeg trengte dette nå. Null stress. Null Tidspress. Ikke noe mas og støy. Ingen effektivitet dyttet ned i halsen så man brekker seg. Livet er for kort.

Jeg er 42. Jeg har ikke lenger tid til å skynde meg.

Etter italiensk pizza til middag, tok vi en tur innom vinbaren. For mange er dette fremdeles en skjult perle på Københavnbåten. Sist jeg var her, smakte jeg en chilensk rødvin som ga meg bakoversveis: Chilenske Sena. 2013 årgang. 100% wow! Eksepsjonelt god. Til rundt 800,-kr  flaska, er jeg glad jeg kunne nyte et enkelt glass til en snillere sum i vinbaren. Jeg ante ikke at chilensk rødvin kunne være så kompleks, sofistikert og gøyal. Vinkelneren lovet meg «nesten Bordeaux i glasset». Og det fikk jeg. Bare saftigere og varmere.

Men det var altså for et par år siden. Denne gangen bestilte vi en ostetallerken og ville prøve litt av hvert. Først en riesling, 2013 årgang, fra Alsace og produsent Zind-Humbrecht. Åh herre, for en perfekt riesling! Først satt jeg bare med nesa dypt i glasset et kvarter og snuste igjen og igjen. Perfekt balansen mellom de typiske rieslingske nye gummistøvlene, petroleum og så et blomsterhav med bier og honning. Nam! Beste rieslingen jeg har smakt på år og dag. I ettertid ser jeg at den fikk 92 poeng av Merete Bø i DN. Bingo!

FullSizeRender
Vinbar med verdens fineste utsikt.

Den røde vi bestilte var en Magari 2012, fra vingården Ca´Marcanda i Toscana, eid av familien Gaja. Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc i flaska, og igjen med lovnad fra vinkelneren om noe som kunne minne om Bordeaux. Han fikk rett denne gangen også. Rik, varm, krydret og med noen undertoner av jord, lær og fuktig skogbunn. Elegant og knallgod. Skulle gjerne hatt en godt stykke grillet kjøtt til denne.

image-27
Deilige, mode oster med vellaget tilbehør som tomatchutney, italienske oliven, jordbærsyltet rødløk og store kapers.

Tilbake på lugaren oppdaget vi ganske tilfeldig at man kan bestille frokost på sengen, uten ekstra kostnad når man har Commodore lugar. Da var ikke jeg vond å be. Jeg elsker frokost på sengen! Og kl 07.00 neste morgen kom et brett med alskens godsaker seilende inn døra. Eggerøre, bacon og små pølser, brie, ost, skinke, syltetøy, yoghurt med müsli, frukt, rundtsykker, croissanter og en stor kanne med sterk og god kaffe. Perfekt sammen med utsikt og soloppgang over Kattegat.

image-1

FullSizeRender

Så det er mine to små reisetips: Nyt en formidabel utsikt over havet, sammen med et godt glass vin og et ostesfat, og bestill frokost som serveres på sengen like før du ankommer ankomsstedet. Bliss! 🙂

0 kommentarer på “Reise i takt med tiden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: