Økologi Bærekraft FILM Kjøtt Video

Økologisk kyllingbryst fra Stange m. urter og smørdampet nykål

#Annonse for REMA1000 og Stangekylling.

Sånn lager jeg kyllingbryst i 99% prosent av tilfellene: Med friske urter, salt, pepper og olivenolje eller smør under skinnet. Hvorfor legger jeg urtene under skinnet? For da kommer de i direkte kontakt med kjøttet og gir mer smak enn om urtene ligger oppå skinnet og steker tørt underveis. Mellom skinnet og kjøttet holdes aromaene på plass. Der oppstår det en egen smaks-symbiose. Når du har prøvd å lage kyllingbryst på denne måten, er det ingen vei tilbake. Kyllingfileter uten skinn vil for alltid virke påtrengende nakne. Jeg har ingenting imot nudisme, men på kylling liker jeg påkledning bedre enn nakenhet. Fra skinnet får dessuten kjøttet litt mer fett tilført, som igjen gir mer smak og et saftigere resultat.

Nå er det så mye godt i sesong av norske grønnsaker som passer til et stykke saftig, økologisk kyllingbryst med mye smak i seg selv, så her har jeg holdt det helt enkelt og laget tilbehør med smørdampet nykål og nypoteter. Men du kan selvfølgelig bruke akkurat de grønnsakene du liker best. En salat passer også godt.

Og saus? Smør eller olivenolje og et dryss salt! Også er det selvfølgelig litt god stekesjy med smak av urter i formen sammen med kyllingbrystene.

______________________________________________

Ingredienser til 4 porsjoner

4 økologiske Stange-kyllingbryst

3 ss friske urter. Jeg brukte estragon og timian, men basilikum, persille og salvie er også godt

2 ss olivenolje

1 stor nykål

2 ss smør

salt og pepper

_____________________________________________

    Bland finhakkede urter med olivenolje, salt og pepper. Stikk fingeren forsiktig inn mellom skinnet og kyllingkjøttet sånn at du lager en lomme. Fordel urteblandingen jevnt i lommen under skinnet. Salte og pepre brystet på begge sider før du legger det i en ild fast form smurt med litt olivenolje.
    Stek kyllingen midt i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter, alt ettersom hvor sterk ovnen din er, og hvor store kyllingbrystene er. Hvis du bruker steketermometer, er riktig kjernetemperatur 65 grader. La kjøttet hvile under folie på benken i 5–10 minutter før servering. Da får kjøttsaftene satt seg skikkelig.
    Del nykålen i tykke båter og legg dem i en gryte. Legg smøret oppå kålen og dryss litt salt over. Hell på vann så det akkurat dekker bunnen av gryta, ca. 1–2 cm. Kok opp under lokk og la kålen koke 3–4 minutter på middels varme.
    Server kyllingbrystene med nykokte nypoteter, den smørdampede kålen og litt ekstra smør eller olivenolje som saus sammen med stekeskyen fra formen.

0 comments on “Økologisk kyllingbryst fra Stange m. urter og smørdampet nykål

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: