Bakst Barn og mat Dessert Kake søtt

Vaniljeyoghurtkake

Alt ved denne kaken er elskelig: Enkle ingredienser, enkel fremgangsmåte og et saftig og vaniljevennlig resultat som passer ypperlig til en kopp te eller kaffe. Den er til og med enkel å spise fordi du ikke trenger tallerken eller skje. Du kan holde et stykke i hånda uten at det går i stykker. Konsistensen er det man på engelsk kaller «spongy». På fattig norsk: Svampete. Knapt så fristende, men altså: saftig er kanskje det mest dekkende ordet.

Oppskriften er inspirert av en fransk frokost-yoghurtkake som jeg fant i en gammel kokebok jeg kjøpte på begynnelsen av 90-tallet mens jeg bodde i London. Jeg innbiller meg at det gir kaka ekstra kred når den har fransk opphav. Prøver å fjonge meg litt til her, liksom.

Uansett!

Det gikk en slags debatt før sommeren om hvorvidt man burde gidde å bake til skoleavslutninger og barneselskap, eller om man kunne tillate seg å lage posekake. Med denne kaka trenger du ikke bruke tid på den debatten. Du bare rasker sammen vaniljeyoghurtkaka i en fei og holder munn mens du smiler lurt for deg selv.

image


Ingredienser

2 egg

1,5dl sukker

2 dl vaniljeyoghurt

3 ss plain olivenolje eller annen smaksnøytral vegetabilsk olje

3 dl hvetemel

2 toppede ts bakepulver


Forvarm ovnen til 200C.

Visp egg og sukker til en luftig eggedosis.

Tilsett yoghurt, olivenolje, hvetemel og bakepulver og bland alt sammen med en tresleiv til du har en glatt røre uten klumper.

Hell røren i en smurt springform (23cm). Stek kaken midt i ovnen på 200C i 25–30 minutter. Sjekk med en tynn strikkepinne eller tregrillspyd om kaken er gjennomstekt. Stikk i kaken og se om pinnen er ren og tørr når den kommer ut.

Avkjøl kaken på rist før du skjærer i den. Dette er en saftig og ganske kompakt kake som blir presset sammen hvis du skjærer i den før den er avkjølt. Derfor er det viktig at du venter litt.

Pynt gjerne kaken med et dryss melis og noen friske bringegbær før servering.

Tips: Prøv å lage den med sitronyoghurt, litt sitronsaft og finrevet sitronskall. Voila, sitronkake!

2 kommentarer på “Vaniljeyoghurtkake

  1. Denne er knallgod! Takk for oppskrift. Har du forsøkt å fryse den?

    • Hei Kristin! Takk for hyggelig tilbakemelding, og beklager tusen års venting før jeg fikk svart. Jeg har dessverre ikke prøvd å fryse den ned, så tør ikke si noe om akkurat det.

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: