Ukemeny

Ukemeny uke 40

Neste uke er det høstferie i Oslo, men mat må man ha likevel. Kanskje man til og med får mer tid til å kose seg på kjøkkenet? Bake noe godt til kaffen, og lage sånne deilige, dype gryteretter som surrer og nynner for seg selv i timesvis.

Hos meg byr høstferien på litt hjemmetid med Olivia, og så litt Danmarkstur med Matias og VisitDenmark. Vi skal en tur til Sønderjylland, og er overmodne for noen dager utenfor hjemmekontor og hverdgaskjas. Jeg har aldri vært i denne regionen av Danmark før, men har lest meg opp på sønderjysk kaffebord. Skjønner at jeg må pakke bukse med strikk i livet…Når tiden er inne, skal jeg også vise dere den fineste weekendbagen ever, som jeg har fått fra Stories by Kine.  Altså, det er et langt skritt opp fra min gamle, utslitte SAS-bag som har reist verden rundt med meg siden 1999. Gleder meg til å bruke den nye..med mine egne initialer!

Men først: ukemeny for en god høstferieuke 🙂

Mandag: Her er vegetarlasagnen som barna (og de voksne, jada) kommer til å elske. Lyst på hvitløksbrød ved siden av? Det beste hvitløksbrødet baker du selv.

Tirsdag: Det er ikke mange dagene siden jeg la ut disse lammekotelettene med mynte-chimichurri og ovnsbakte høstgrønnsaker, og de er så gode at de får være med neste uke også.

Onsdag: De norske eplene er i sesong, så hva med å ta dem i en kraftig og god linsesuppe med karri og eple? Har du lyst på og tid til en skikkelig høstsuppe, så er denne hønsesuppen med rotfrukter en skikkelig mormor-mat-slager.

Torsdag: Det går fint an å lage indisk curry med fisk. Her er en smekker torskemiddag med milde, myke og aromatiske smaker fra garam masala, koriander, gurkemeie og kokos.

Fredag: En skikkelig fredagsbiff er på sin plass her. Server biffen med en smakfull roquefortkrem og ovnsbakte rotgrønnsaker og mandelpoteter. Husk tente lys, og Kind of Blue på anlegget. Skal vi tro kommentaren på innlegget, så er dette en garantert digg fredagsmiddag.

Lørdag: Oktoberfest på kjøkkenet, med svineknoker kokt med kål, karve og cider. Fårikål er godt, men her har den fått en verdig konkurrent.

Søndag: Jeg elsker Janssons Frestelse, og har laget en norsk fristelse med røkelaks i stedet for ansjos. Den er så god at den også fikk være med og bli foreviget i Kjøttfri Mandag.

Bakst: Et grovt og saftig gulrøtbrød som er like godt til frokosten, som til matpakka på tur i skogen.

Søtt: Med norske epler som forfører oss nå med verdens beste smak, må det bli de gode, gamle tilslørte bondepikene til dessert.

%d bloggere liker dette: