Ukemeny

Ukemeny uke 42

En ny uke skal spises opp! Uka som gikk, var Matias og jeg på landet og begynte på neste filmprosjekt. Uten nettilgang og ganske dårlig dekning, ble det også litt stille på bloggen, kanskje. Ikke før i dag, da jeg var hjemme igjen, så jeg at det var kommet flere hyggelige kommentarer og spørsmål. Beklager til dere som først fikk svar i dag! Håper det var til hjelp, sent men godt.

Da gyver vi løs på en ny ukemeny! Synes dere forresten det er ok å få den på fredager, ikke søndager? Gi meg gjerne beskjed.

Og bare én ting til: Sett alltid en salat på bordet til middagen. Eller noen brokkolibuketter frest i olivenolje et par minutter, toppet med et dryss parmesan og en skvis sitron. Sånn får du og dine i seg nok grønt. En enkel tomatsalat med et knip urtesalt, god olivenolje og noen friske urter, er også prima. Eller ganske enkelt kålrot og gulerotstaver i et glass, som snack midt på bordet. Knas-knas-knas 🙂

Mandag gjør vi det usedvanlig enkelt denne uka, og tar en vegetarisk omelett med bønner og blåmuggost. Du kan selvfølgelig bytte ut blåmuggen med en ost barna kanskje liker bedre, om nødvendig.

Tirsdag blir det fisk, og lettsaltet torsk i en deilig krydret tomatsaus med sitron og oliven. Masse smak!

Onsdag blir det en kjappismiddag som hele familien både kan lage og elske: Tortellini med spinat og ricotta. Lager du litt ekstra, er dette også godt i matpakka dagen etter.

Torsdag må vi øve oss litt på risotto igjen, så det blir en risotto med erter og stekt laks på toppen.

Fredag vil jeg rett og slett ha en real biff med chimichurri (kald, Sør-Amerikansk urtesaus Nammm!)

Lørdag kan du skyndte deg å bruke de siste kantarellene  du fant (enten i skogen eller butikken…). Jeg bruker dem til å lage denne helstekte kyllingen med kantarellsmør under skinnet. Høst i alle husets kriker og kroker.

Søndag vil jeg rett og slett ha bacalao. Det er alt for lenge siden sist. Denne bacalaoen er med fløte, safran, tomat og mye snadder. Husk å legge klippfisken i bløt minst et døgn i forveien!

Bakst: Har du prøvd å lage amerikansk corn bread? Det er lett, og det er godt. Du kan også droppe hvetemelet helt, og få en glutenfri variant som smaker minst like godt.

Søtt: Denne vaniljeyoghurtkaken er blitt umåtelig populær på bloggen. Lett å røre sammen med hjelp fra barna, og saftig og godt resultat. Bytter du ut vaniljeyoghurten med sitronyoghurt, og blander inn finrevet skall av en økologisk sitron, så får du en supersaftig sitronkake.

%d bloggere like this: