Økologi Bærekraft Fisk italiensk Pasta

Ramsløkspasta med kaldrøkt laks og spinat

Om ikke veldig lenge, drar Matias og jeg til Bornholm i Danmark. Vi skal kjøre el-bil hele veien fra Oslo, og det knyttes stor spenning til hvor langt en Tesla kan ta oss, før vi må lade. Så lenge vi kan lade et sted med noe godt å spise, så er det heeelt greit for meg med en pause. Jeg har faktisk aldri vært på Bornholm, men alle jeg snakker med som har vært der, sier vi er heldige som skal dit. Jeg har en følelse av at de har rett i dette. Øya er blitt en utrolig populær matdestinasjon, og har en fantastisk scene for alt godt å spise og drikke. Både egne, unike råvarer, og spisesteder. Dere skal få rapport!

Men jeg tjuvstartet denne reisen litte gran, altså. Og tok med meg en ramsløkspasta fra Pastariget som lages hos Frennegaard på Bornholm, fra Dyrket.no sine butikkhyller på nett. Den fikk selskap av to norske naboer, i form av fløte fra Røros og kaldrøkt laks fra Brødrene Berggren. Den laksen var perfekt på alle måter. Passe salt, passe røkt og passe feit. Dagen etter hadde vi noen tjukke skiver av den til frokost, sammen med en myk og god eggerøre, og varme rundstykker.

Det går an å bruke vanlig røkt laks her også, eller rå laks. Og vanlig pasta, så klart. Men den med ramsløk var god, da. Jeg droppet hvitløk og løk i sausen, siden pastaen har såpass mye smak i seg selv. Så dette var enkel middag, laget på 1-2-3.

_________________________________________________________________

Ingredienser til 2 porsjoner

200 g pasta

1 ss smør

100 g spinat, vasket og tørket (bruk salatspinner. Veldig smart. )

2 dl kremfløte

220 g kaldrøkt laks, i skiver (uten skinn, selvfølgelig)

salt og pepper

_________________________________________________________________

Hvis du bruker vanlig pasta, setter du den til koking med en gang. Ramsløkpastaen fra Bornholm trenger bare 4 minutter i vannet, så hvis du bruker denne, lager du sausen først, og setter over pasta til slutt.

Vask og tørk spinaten (en salatspinner er som sagt genial til dette). Hakk den grovt med en kniv, og fres den med smør på middels varme i en gryte eller panne, til den faller sammen. Det går raskt. Hell på fløten, kok opp og la det surre et par minutter før du smaker til med salt og pepper. Tilsett laksen et par minutter før servering. Den trenger ikke koke, bare gjennomvarmes. Hell vannet av pastaen og server alt sammen sammen. Jeg pleier å helle pastaen på et stort fat, og så sausen over pastaen, før fatet settes midt på bordet til å forsyne seg av.

Og mer var det ikke, altså.  Eller, du kan jo sjekke instagramkontoen for å se om Matias og jeg har klart å komme oss fra Oslo til Bornholm uten bensin 🙂 Følg med hos #spiselandslaget fra torsdag!

Inneholder sponsede produkter fra Dyrket.no

0 kommentarer på “Ramsløkspasta med kaldrøkt laks og spinat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: