Ukemeny

Ukemeny uke 47

Nå skal jeg snart flytte fra leiligheten i Gamlebyen, så middagene her hjemme de neste par ukene blir litt hipp som happ. Men dere skal få en knall ukemeny likevel 🙂

Det første jeg skal spise i den nye leiligheten jeg flytter til, er frokost på sengen. Eller lunsj i sengen. Eller middag i sengen. Ække så nøye hva det er, bare det er i sengen. Jeg har nemlig sovet på sovesofa i stua i fire år (Olivia har hatt det ene soverommet i leiligheten), og for første gang på alle disse årene får jeg nå eget soverom, med seng. Burde selvfølgelig flyttet for lenge siden, men kom ikke så langt, gitt. Det har jo skjedd så mye de siste årene. Har ikke hatt tid til å flytte. Hater dessuten å flytte. Men nå!

Da jeg kjøpte for fire år siden hadde jeg to valg, hvis jeg fremdeles ville bo sentralt og ikke røske opp barnet med roten og flytte ut av byen: Kjøpe en liten 3-roms med et bittelite skoeske-kjøkken, eller kjøpe en like liten 2-roms, men i det minste med et romslig og koselig kjøkken. Jeg valgte selvfølgelig kjøkken fremfor soverom. For det er nå engang i kjøkkenet, og ikke soverommet, at jeg livnærer meg.

På en måte litt som i gamledager, da «piken» nærmest bodde og sov i kjøkkenet. Det har sine koselig sider, også. Det er kort vei fra kaffemaskinen og tilbake til sovesofaen om morgenene. Også er det innmari koselig med…med…nei, det var visst det eneste. Jeg er veldig klar for å få eget soverom!

Men nå må vi først ha noe mat.

Mandag blir det lekende lett og kjøttfritt med denne klassiske pastaretten med brokkoli, hvitløk, chili og pecorino.

Tirsdag er det perfekt med en rask, tomatisert fiskegryte med sitron og oliven.

Onsdag skal det wokes med scampi, digge, sprø grønnsaker og nudler. Får du ikke tak i ok scampi, kan du bruke reker eller fisk.

Torsdag servers det den fløyelsmyk blomkål- og søtpotetsuppe, som godt kan toppes med sprøstekt bacon eller chorizo.

Fredag blir det en spansk-inspirert kylling med poteter og kikerter. Ta med deg en spansk, rund og krydret rødvin fra polet.

Lørdag passer det med indisk, og en deilig kyllinggryte fra Kashmir, mmmm!

Søndag skal det bli en knallgod pasta med klippfisk, for denne uka som gikk var det portugisiske dager på Mathallen. Matias og jeg laget en bacalaofilm hos Vulkanfisk på tirsdag. Særs inspirerende. Og du slette tid for en god bacalao de serverer! Gidder du ikke lage selv, så anbefales den hos Vulkanfisk. Og filmen med gode tips og råd om klippfisk og bacalo, kan du se her! 

Bakst: Müslimuffins er perfekt til suppe, frokost, matpakke eller kveldsmat.

Søtt: Enklere blir det ikke enn med denne dekonstruerte ostekaken med jordbær. Deilig!

%d bloggere liker dette: