Ukemeny

Ukemeny uke 50

Det ble så taust denne uka fra Spiselandslagets side. Jeg kan ikke si hvorfor, for Matias har forbudt meg å si så mye som ett ord til om…flyttingen. Jeg snakker nemlig i ett sett om flyttingen til alle som gidder å høre på. Eller, det vil si, jeg bryr meg ikke om de gidder å høre på, jeg snakker om den uansett. Det er terapi. For jeg hater simpelthen å flytte! Det er traumatisk og fært og stress og man må grave i gamle ting og kaste og bestemme seg for hva som skal beholdes og ta stilling til tusen ting som er så inn i hampen gørr kjedelig!

Uka som gikk har jeg spist frossenpizza til middag to ganger, kinesisk mat på middelmådig  kinarestaurant, knekkebrød med smør og kaviar, knekkebrød med restene av en osteskorpe, kokt egg, en del ristet brød med det som var å oppdrive av pålegg i kjøleskapet som nå er fraflyttet, samt ostesmørbrød. Den kvelden jeg var mest sliten, spiste jeg en pakke potetgull med ost og løk til middag mens jeg så siste episode av SKAM. Så vet dere det. En matblogger er blott et usselt menneske.

Men nå er jeg endelig på plass i nytt hjem! 🙂

Og i går lagde jeg mitt første ordentlige måltid på en hel uke: Stekt laks, couscoussalat med spinat, tomat, purre og en dressing av kesam, koriander, ingefær og hvitløk. Det beste jeg har smakt på lenge. Ikke hverken planlagt eller fancy, men likevel ordentlig mat som smakte skikkelig digg.

Her kommer så en ukemeny, hvis dere har tid til annet en julestri den kommende uka. Jeg har prøvd å sette sammen en meny med enkle, kjappe og særs overkommelige middager.

Mandag: Det enkleste av det enkle og kjøttfrie med spaghetti og ekte tomatsaus.

Tirsdag: Vi tar fisk  i dag og serverer laks med dillristede poteter og persillerømme.

Onsdag: Suppedag i dag, hvor du gjerne kan ha pannekaker ved siden av, selvfølgelig. En gammel klassiker med potet- og purreløksuppe. Toppet med sprøtt bacon.

Torsdag: Mer fisk og ganske enkelt torsk med verdens beste persille- og hvitløkspotetmos.

Fredag: En favoritt hos usedvanlig mange, har jeg skjønt, denne kyllingen med kokos og smak av rød thaicurry, som gjør seg selv i ovnen.

Lørdag: Vi kliner til med røkt andebryst og trøffelrisotto. Finner du ikke røkt andebryst (prøv hos MENY og Jacobs), og ikke vil røke det selv, så kan du bruke vanlige, naturelle andebryst.

Søndag: Enda en favoritt er denne lasagnen med spinat, ricotta og røkelaks. Utrolig god, utrolig enkel å lage.

Ha en fin uke, og ikke stress for mye, nå da! (det sa jeg like mye til meg selv, altså)

%d bloggere liker dette: