Dessert søtt

Tjukkmjølkspudding med krydra tyttebær

Da har jeg funnet den: Mitt livs dessert.

Joda, panna cotta, creme brulé, fromager og puddinger av alle slag er jo deilige, men jeg kan med hånden på hjertet si at den heilnorske tjukkmjølkspuddinga slår dem alle sammen rett ned i støvlene. Tjukkmjølka gir den kremede, søte puddingen akkurat den ekstra snerten med syre den trenger. Har du luktet på ren tjukkmjølk fra Røros noen gang? Ah! Det dufter hvit, frisk himmel med smilende engler.

Og én ting til: Denne desserten er så hinsides enkel å lage!

tykkmelk2

Trikset for å få en fløyelsmyk tjukkmjølkspudding, er å begrense mengden gelatin. Puddingen skal selvfølgelig få satt seg, men den skal ikke ha gummikonsistens. Jeg har nå laget to runder, med ulike mengder gelatin, og har landet på den perfekte oppskriften.

Oppskriften på de krydra tyttebærene er en perfekt måte å bruke frosne tyttebær på.  Tyttebær kler stjerneanis og kanel ekstremt godt. Det gir en rund og søt aroma.

Bare gled dere til denne! 🙂

_________________________________________________________

Ingredienser til 4 store eller 6 mindre porsjoner

Tjukkmjølkspudding

3 gelatinplater

2 dl fløte

70 g sukker

1 vaniljestang

3 dl tjukkmjølk fra Røros

 

Krydra tyttebær

160 g frosne tyttebær

50 g sukker

1 appelsin, saften

1 kanelstang

1 stjerneanis

________________________________________________________

Tjukkmjølkspudding

Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann så de blir bløte.

Kok opp fløten sammen med frøene fra vaniljestangen (restene av vaniljestangen har du også med i gryta) og sukker.

Klem vannet ut av de myke gelatinplatene og rør dem ut i den varme fløten til de er helt oppløst. Ta ut vaniljestangen og la fløten avkjøle noe.

Bland tjukkmjølka lett inn i fløteblandingen og hell den over på porsjonsglass. Dekk glassene med plastfolie og sett dem i kjøleskapet til de har stivnet. Det tar ca 3–4 timer.

Krydra tyttebær

Kok opp tyttebærene med appelsinsaft, sukker, stjerneanis og kanelstang. Smak eventuelt til med mer sukker eller litt sitronsaft. La det småputre 10 minutter uten lokk og sett deretter til side. Kan gjerne lages dagen i forveien. Da får krydderet kommet enda tydeligere frem i smaksbildet.

Server tjukkmjølkspuddingen toppet med de krydra tyttebærene. Har du krumkaker til overs fra jula? Perfekt ved siden av!

Innlegget inneholder sponsede produkter fra Dyrket.no

Foto: Filmfyren

%d bloggere liker dette: