Restaurant Ukemeny

Ukemeny uke 13

For en helg det har vært! Litt sen ukemeny denne søndagen, da jeg hadde bursdagsfeiring her i går med masse gjester, god mat og drikke. I tillegg til tre tonn med god ost, serverte jeg kokoda, purre- og pultostpai, rødkålsalat, linsesuppe og andebryst med svisker og epler. Også ble det et par kaker som kommer i den nye kokeboka til høsten.

image

Det beste dagen derpå er å kaste seg over restene. Oste-elsk i søndags-sol!

Fredag fylte jeg 43, og på selve dagen feiret Matias og  jeg på Lofthus Samvirkelagpå Kunstnernes Hus. Kanskje den beste pizzaen i Oslo? Akkurat sånn pizzbunn man vil ha: Sprø, men også litt seig. Skorpen skal være sprø, men midten skal ha en litt seigere tekstur. På toppingsiden er utvalget særs fristende og spennende. Følger ikke reglene helt, men blir likevel ikke søkt.

Var vanskelig å velge fra så mye godt, men valget falt på en hvit pizza med steinsopp og Kraftkar, samt en `Ndjua; en tomatsausbasert variant med en hot blanding av svinekjøtt, paprika, pancetta og chili. Begge var knallgode, men vi krangla mest om å få den siste biten av den hvite med steinsopp og Kraftkar. Det er rett og slett den beste i Oslo på leeeeeenge. Damn, så god!

Etterpå ble det filmen 20th Century Women med fabelaktige Annette Benning i hovedrollen, i Kunstnernes Hus sin nye kino. Var du barn eller fjortis på 70-80-tallet, må du se denne. Anbefales på det varmeste. Det samme gjør den splitter nye kinosalen hos Kunstnernes Hus. Min gamle skolekamerat, filmkritiker og medieviter Ulrik Eriksen, er en av initiativtagerne og ildsjelene bak denne kinosalen, som skal være et ikke-kommersielt visningssted, hvor filmer som f.eks Oslo Kino ikke gidder å vise fordi det ikke genererer nok penger, får livets rett. Så der har du en perfekt kombo neste gang du skal ut: Pizza og vin på Lofthus Samvirkelag, og så en god film 30 skritt lenger inn i lokalet etterpå. Rødvinsglasset kan du selvfølgelig ta med inn i salen 🙂

Så til ukemenyen som skal være inspirert av våren. Kan ikke annet med det været som var i dag.

1513195-10-1339627516452-n400.jpg

MANDAG: Enkel kjøttfri mandag med spaghetti, ruccola, chili og hvitløk.

img_6124.jpg

TIRSDAG: En frisk supersalat med quinoa, laks, avokado, cashewnøtter og en digg dressing.

img_4514.jpg

ONSDAG: En vårlig suppe med asparges og chèvre.

img_4174.jpg

TORSDAG: Kjøttboller med mynte og koriander, og spinatbulgur.

img_67981.jpg

FREDAG: Ramsløkspasta med spinat og varmrøkt laks.

1c0a9315torsk1-exposure.jpg

LØRDAG: Siste innspurt med skrei? Server torsken med kremet spinat, hvitløk og bacon.

img_2900.jpg

SØNDAG: En fullverdig avslutning på uka med denne kyllingen kokt med riesling og urter. 

 

%d bloggere like this: