FILM Reise Reklame Video

Avslappet eleganse på Stammershalle Badehotel, Bornholm

#Annonse

Det andre hotellet Matias og jeg bodde på da vi var på Borholm, var det ærverdige badehotellet Stammershalle. Er det én ting alle bør unne seg en gang de er i Danmark, så er det et besøk på badehotell. Nostalgi, klassisk estetikk, eleganse og sjel i hver krik og krok. Og det trenger ikke være badesesong for å bo på badehotell. Disse gamle danske institusjonene vet å skape hygge og tilbud innendørs når gradestokken synker.

 

Stammershalle ligger på kyststripen mellom Tejn og Gudhjem, litt sørover fra Hotel Nordlandet som jeg har skrevet om her. Og akkurat som Nordlandet, har Stammershalle den perfekte beliggenheten og utsikten rett ut mot Østersjøen. Hotellet har bare 15 rom (de har også egne leiligheter som ligger separat lengre opp på eiendommen) og ble opprinnelig bygget som sommerresidens for en tysk grosserer i 1911. Det er virkelig i en klasse for seg. Du får lyst til å ikle deg hvite, flagrende linklær, gå med parasoll, stor solhatt og lese førsteutgaven av Virginia Wolfs To the lighthouse. Hit har folk til alle tider reist for å samle krefter i vakre omgivelser, og være på «kur» ved det friske havet brusende innover klippelandskapet og strendene.  Siden 2011 har hotellet vært drevet av ekteparet Henriette Lassen og Henrik Petersen, som er verdens hyggeligste og mest jordnære vertskap. De klarer det kunststykke det er, å levere avslappet eleganse i alt fra maten til interiøret, servicen og rommene.

Restauranten er viden kjent, og mange reiser hit også bare for å spise godt fra kjøkkensjef Mathias Sejer Sørensens gryter og panner, og bli vartet opp av restaurantsjef og sommelier Lars Spring. Selv da vi var der utenfor sesong, var restauranten full på lørdagskvelden. Med kraftige høstvinder og dansende rødt løv utenfor de mørke vinduene, var det ekstra deilig å nyte lekker mat innendørs i et lunt lokale med dempet belysning, ny danske design i kombinasjon med antikviteter og tente lys. Kjøkkenet kjører en klassisk og ganske kontinental linje, men med hovedsaklig lokale og danske råvarer. Selvfølgelig er alt sesongbasert. Vi fikk blant annet skatter fra høstens matkammer som rådyrbukk, skogsopp, havtorn og ulike typer kål og variasjoner over disse. Vinene som var valgt til menyen satt også som ei kule. Her fikk vi mange a-ha-opplevelser.

Frokosten på Stammershalle er et kapittel for seg, og jeg hadde allerede hørt om den fra andre. Helt vidunderlig! Jeg tror kanskje det er en av de beste jeg har fått i Danmark. Igjen, den perfekte balansen mellom det elegante og koselige. Lekkert, men ikke stivt, og bugnende. Akkurat sånn dansk hygge er på sitt beste. Selv om oktober-været hadde vært lunefullt kvelden før og hele natten igjennom (ingen ting er som å sovne under tykke dundyner i en myk seng mens vinden uler rundt hushjørnene), våknet vi til strålende vær. Blå himmel og solskinn sprengte seg gjennom de østvendte vinduene i spisesalen. For en start på dagen! Vitamininnsprøytning før ekskursjon i Teslaen rundt på hele øya.

Tilbake på hotellet om ettermiddagen, sank jeg ned i de myke sofaputene i salongen og drakk kaffe mens jeg bladde i en av de mange kokebøkene og matbøkene som sto i bokhylla. Perfekt. Total avslapping. Varm i kinnene og døsig, og med en Filmfyr flaksende forbi utenfor vinduene fra tid til annen, på jakt etter de beste motivene.

I samarbeid med Ehrenberg Kommunikation, Færgen og Tesla.

%d bloggere liker dette: