Ukemeny

Ukemeny uke 14

Uka som gikk ble det spist mye godt utenfor eget kjøkken. Den ene kvelden var jeg på en hittil ukjent sushirestaurant for meg, Fangst, i kjelleren på Saga Hotell bak slottet. Nydelig japansk mat. Svenske kjøkkensjef Håkan Wiik står bak disken og lager smakfulle og ujålete kreasjoner av duggfrisk fangst fortløpende. Fordi den økologiske spireprodusenten Spirehagen leverer til restauranten, var alle typer spirer en vesentlig del av rettene. Fantastiske både som krydder, smak, ekstra tekstur og ikke minst som næring.

Onsdag ble en helaften på restaurant Astral sammen med den godeste Anders Husa og hans Hedda, begge aktive spisende på Anders´beste restaurantblogg Foodie Stories, dyktige Helle fra HellesKitchen og hennes mat- og musikknerdmann Erik fra Mitt liv som Erik. Også min godeste Filmfyr, så klart. Anders, Helle og jeg var nominert i kategorien Årets Innovatør, under Årets Matblogger som ble kåret på Mathallen før jul, og i en meldingsutveksling før vi visste hvem som vant, ble det løselig sagt at den som vant måtte ta med de andre ut og spise. Hehe…Så det ble Norges beste nese for gode spisesteder, Anders Husa, som måtte slå på stortromma for oss alle sammen, for han rasket med seg førsteprisen. Lykke! Og Astral var et heldig valg for feiringen. Absolutt verdt et besøk der det ligger i gamle fabrikklokaler på Lilleborg ved Sagene/Torshov. Digg meny og masse spennende på vinlista. Gode cocktails også. Jepp. Vi kjente det alle sammen dagen etter….

Okei, et par kjappe anbefalinger der, hvis du skal ut i lette vårsko og spise godt i Oslo.

Ukemenyen denne uka blir enspora. En uke bare med pastaoppskrifter! Ikke fordi jeg tror dere vil lage og spise pasta hver bidige dag, men fordi jeg tenkte det kunne være gøy med et bredt utvalg i én kategori.

Enjoy!

img_5478.jpg

Orechiette med brokkoli, pecorino og chili.

linguinevongolepersi2.jpg

Linguine med sandskjell og en twist.

img_2459.jpg

Penne med tomatsaus og italienske fiskeboller.

img_39452.jpg

Penne med grønnkål, fløte og bacon.

img_54141.jpg

Pasta all´Amatriciana.

img_1030.jpg

Lasagne med ricotta, røkelaks og spinat.

skjermbilde-2015-02-03-kl-21-23-34.png

Og sånn lager du hjemmelaget pasta! Et morsomt søndagsprosjekt 🙂

%d bloggere liker dette: