Kokebok TV

Sniktitt på kokeboka, og litt om alt som skjer og skal skje…

NÅ VAR det fryktelig lenge siden jeg ga lyd fra meg her, men ukene er pakket med fotoopptak til boka vår som kommer etter sommerferien, kurs og TirsdagsmiddagerGeitmyra hver eneste uke, jobbing med saker for magasinet Feelgood og en reise til Sverige er det også blitt tid til. Barn og hund henger med i svingene, stakkar. Alt dette arbeidet kan dere få se resultatet av senere. Med mindre noen av dere har meldt dere på verdens koseligste Tirsdagsmiddag? Da ses vi snart.

image

Første Tirsdagsmiddag utendørs! Vi lagde fiskekaker, av både laks og sei, flatklemte ovnsbakte poteter og smørdampede gulrøtter med friske urter.

Sist søndag hadde vi fotoopptak med Håkan Wiik, kjøkkensjef på fantastiske Fangst restaurant, bak slottet i Oslo. De fikk akkurat en plass i The White Guide, og jeg anbefaler et besøk her på det varmeste. Japansk sjømat og sushi med sjel og særegenhet.

HVIS NOEN lurer på hvorfor det er så mye jobb med den kokeboka, så er det fordi den kommer til å inneholde 200 (!) oppskrifter. Jepp. To hundre. Det er veldig mange oppskrifter, og det er kun Matias og meg på teamet i «studio». I all ubeskjedenhet: Jeg tror ikke man vil trenge noen annen kokebok til kos og hygge i helgen. For det er dét som er tema denne gangen. Her skal kose-kontoen fylles opp til strikken i den gamle «jogge»buksa ryker! Balanse i livet er å yte, jadda, men også å nyte. Kjære flinke folk som har kjøttfrie og samvittighetsfulle ukedager, nå skal dere få mye nytelse mellom to vakre permer! Redaktøren min Tuva, hos Kagge forlag, bare lo høyt og rått da jeg ga henne oppskriftsoversikten. Jeg må ærlig innrømme at jeg aldri før er blitt så sulten av å skrive om mat, som jeg er blitt i arbeidet med dette manuset. Jeg vil ha alt! Langtidsbakt i hundre år og toppet med smelta ost 😉

Vår egen redaktør og kraftverk, Tuva, prøver å ikke le av 200 oppskrifter mens hun drikker hvitvin. Høyre: Et lite instabilde fra fotoopptak.

image

I denne boka blir det kaker og søtt også. Er ikke mørk sjokolade og salt i kombinasjon noe av det beste som er oppfunnet? (Snapshot fra instagram.)

MIDT I DET hele har jeg fått en ny og veldig gøyal TV-jobb som jeg skal i gang med etter sommeren. Jeg får ikke lov til å si hva det er ennå, men jeg sitter her og rister av lyst til å fortelle om det. Må vente…det verste jeg vet, med mindre det innebærer å vente på god mat…som det jo egentlig også er jeg venter på med denne jobben…

Snart her, snart der. Spirefabrikk i Moss den ene dagen, og svensk slott den andre.

APROPOS TUREN til Sverige: der gjorde vi et dypdykk i det svenske begrepet fika. En godt innarbeidet kaffepause med nogo attåt, som har en sentral plass i den svenske kulturen. Gamle og lange røtter langt tilbake til 1700-tallet, har den. Du har sikkert hørt svenskene snakke om fika. Å ta seg en fika, eller fika bare som er eget verb. Ikke greit å bli klok på hva det betyr, men enkelt oppsummert er det små sosiale pusterom i en lang arbeidsdag, der kaffe og gjerne en liten kake eller smörgos inngår. Det er ikke noe man bare gjør av og til, men hver dag, kjære dere.

Matias (aka Filmfyren) på sin fjerde fika den dagen, i Sveriges fika-hovedstad: Alingsås.

JEG ELSKER selvfølgelig dette. Det er jo svensk zen! Derfor har jeg implementert fika i min egen freelancetilværelse. «Nå må vi ha en fika», sier jeg til Matias (eller meg selv når jeg jobber alene), som er helt enig og egentlig vet mer om dette begrepet enn meg, siden han bodde og studerte tre år i Stockholm.

image

Fika og faglig påfyll med Donna Hay magasin. Anbefales!

DET ER deilig med disse små avbrekkene. De trenger ikke være så lange, og du trenger ikke dytte i deg en kremkake hver gang heller. Kaffe, litt sludring, kanskje en bitte liten matbit eller småkake, og så er det tilbake til jobb. Revitalisert.

Sånn! Da ble det en liten fika mens jeg skrev dette (da teller det kanskje ikke som ekte fika, så da må jeg vel fika litt mer…?)

HVIS DU er nysgjerrig på hva jeg bedriver, smaker og kokkelerer meg gjennom på daglig basis, så er jeg ganske aktiv på instagram, og har lagt min elsk på «min historie». Følg meg der, da vel! Kanskje litt inspirasjon å hente der også 🙂 Så vil bloggen våkne ordentlig til liv nå fremover, når vi får hodet over vannet med de 200 oppskriftene. HJÆLP!

0 kommentarer på “Sniktitt på kokeboka, og litt om alt som skjer og skal skje…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: