Kokebok

Sniktitt på Kosekokeboka!

Jeg går her og venter på at Kosekokeboka skal komme i sin fysiske form. Uutholdelig! Vi har lagt så utrolig mye kjærlighet og arbeid i den boka, og akkurat nå er jeg ute på turné med en håndfull forfattere fra Kagge forlag for å fortelle om boka til bokhandlerne i de største byene. Det blir en tur til Trondheim, Stavanger og Bergen, før Larvik og Oslo.

SS.3.PULLEDPORK-V1

Kosekokeboka er en bok som finner tilbake til skillet mellom helg og hverdag. I alle jobber jeg har hatt (det begynner å bli en del…), har helgen og helgekosen vært det man pratet om gjennom uka. Absolutt alle jeg har møtt her i livet gleder seg til helg, og maten de skal kose seg med. Så her har jeg laget en kokebok med lave skuldre, som er breddfull av inspirasjon og god appetitt. 200 oppskrifter gir noe for en hver smak. Men ikke bare middager for fredag, lørdag og søndag. Jeg har også tatt med egne kapitler til helgefrokost, brunsj, lunsj, og søtt helt til slutt. Det er så mange krav, plikter og forventninger på ukedagene som skal skrinlegges i helgen, synes jeg.

Som alltid deler jeg raust av egne historier og minner som er knyttet opp til mange av matrettene, men jeg har da også fått med kalde fakta som kan gi påfyll til kunnskapskontoen.

Vi ville fortelle noe mer med bildene denne gangen. Vise frem mer enn pen mat. Gi noen visuelle blikkfang som var mer enn nyttige og stylede illustrasjoner av matrettene. Og hvor koselige burde bildene egentlig være, når hele boka allerede oser av kos? Smør på flesk er det nok av blant oppskriftene mine, så derfor ble det bilder som ikke ender opp som smult og margarin oppå det smøret og flesket.

BRUNSVIGER-V3

Stramme komposisjoner, bruk av direkte, hardt sollys og blitz, minimalt med styling, historiefortelling, og ikke minst: Inspirasjon fra klassisk kunsthistorie. Jeg håper det blir tatt vel imot, for det har krevd en sinnsyk mengde med arbeidsinnsats.

BRUNOSTSAUS-TJUKKMJØLKSPLETTER-KOSEKOKEBOKA

Vanligvis tar man bilder til kokebøker på et par uker i et studio med studiolamper. Vi begynte i februar og har holdt på frem til slutten av august. Sju måneder med ganske kontinuerlig fokus på denne boka og den visuelle stilen den skulle ha. Ingen snarveier. Ingen medhjelpere. Vi har gjort det på den langsomme og tungvinte måten for å fange noe vi synes er unikt og som er essensen av vårt felles arbeid. Vi har brukt de ulike sesongenes spesielle lys, i forskjellige miljøer til alle døgnets tider. Vi har vært borte, hjemme, ute og inne, men aldri i studio.

BIFFPOTETGULL2-KOSEKOKEBOKA

Jeg tenkte jeg rett og slett ville gi dere noen små smakebiter i form av bilder her, så får dere et bedre inntrykk. Så slipper jeg å beskrive dem med tusen ord…

Ser du noe du liker, kan boka forhåndsbestilles HER! Ellers kommer jeg til å stå på stand på Matstreif lørdag den 23 september, og da kan du både få signert og kjøpt Kosekokeboka rykende fersk fra trykkeriet, samt Kjøttfri Mandag på tilbud 🙂 Gleder meg til å se deg der!

Og her kommer et lite bildebonanza! Alle foto er selvfølgelig tatt av Filmfyren (Matias Armand Jordal)

SVIN-I-VIN-KOSEKOKEBOKA

8 kommentarer på “Sniktitt på Kosekokeboka!

 1. Du har truffet nellikspikeren ! En egenart i bildene som jeg forbinder med deg! Well done! Lykke til med en stor suksess!

 2. Gratulerer Maj Britt! Dette ser veldig bra ut, bildene er fulle av sjel og forteller så mange historier…
  Gleder meg til å bla i boka.
  Det er en fryd å følge deg, jeg er imponert over hvor mye du er deg selv i alt du gjør. Hel ved er du!
  Nyt suksessen – den fortjener du så veldig!!!

  • Tusen, tusen takk, Mariann! Nå blir jeg jo helt rørt her jeg sitter og leser. Ligger fryktelig mye arbeid bak alt sammen, så da er det så godt å få sånne tilbakemeldinger. Stor klem til deg og hele familien i Skjåk ❤

 3. Bjørg Merethe

  Så utrolig flotte bilder! Jeg gleder meg!

 4. Fantastiske bilder, virkelig en nytelse å se på. Digger tekstene dine, forresten. Like saftige som maten. Det er kult.

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: