Det finnes flust av ukemenyer for hverdagene der ute. Også her på denne bloggen. Men nå som Matias og jeg har gitt ut KOSEKOKEBOKA, som skilter med 200 oppskrifter til hele helgen, så tenkte jeg at helgemenyer var det mest selvskrevne å gi plass til her hos Spiselandslaget. Jeg er jo av den klare oppfatning at kosen blir enda bedre hvis man klarer å skille den fra hverdagen, og gir den den plassen den fortjener på kjøkkenet når man har fri. Det er i helgen jeg ser at besøksstatistikken skyter i været her på bloggen, og det tror jeg er fordi dere setter av ekstra tid og rom på kjøkkenet. Herlig! Da får vi balanse i livet. Litt godt gammeldags bondevett og snusfornuft fra mandag til torsdag, og så en ok dose hedonisme fra fredag til søndag. Er det ikke gjerne da man tester ut litt nye ting, da? Når man har tid til det? Kanskje sammen med barna, eller fordi man har invitert venner på noe godt. Eller bare fordi man har tenkt sååå lenge at man skulle prøve akkurat den gryteretten, og endelig skal man faktisk gjøre det, bruke de fire timene det tar før den er ferdig og står rykende varm på bordet i all sin skjønnhet.

Helgemenyene mine kommer til å gå under navnet «Tre salte og to søte». Da får dere tre salte retter (kan være alt fra frokost, brunch, lunsj, forrett eller hovedrett), samt to søte saker (kan være kake, søtt bakverk eller dessert).

Den første helgemenyen kommer litt i seineste laget, jeg vet det. Vi er allerede et stykke inn i fredags kveld her jeg sitter og skriver. Og kanskje er du dypt nede i første tacolefse, alt for opptatt til å lese dette jeg legger frem her, og har dessuten helgemenyen klar. Vel, da kan du spare tipsene i dette innlegget til neste helg.

Apropos taco: Her er en ganske annen variant med hjemmebakte myke lefser, lammekjøttdeig, friske urter og sprek, knasende kålsalat. Egentlig mer over i kebab-land, og med massse deilig smak!

Klikk her for: LAM I HVETETORTILLA MED URTER, OST OG KÅLSALAT.

image

Vil du ha en lun og trygg gryterett på søndag? Klikk her for: TRADISJONELL BRASILIANSK FEIJOADA. Spenstige saker med både bacon, pølse, knoke og bønner.

IMG_6504

Det må jo ikke være kjøtt bare fordi det er helg. Og hvis du vil ha en rask kosesak på fredagen foran TV´en, så klikk her for KLASSISK AMERIKANSKE TUNA MELT. Rett og slett digge ostesmørbrød med tunfiskrøre. Nam!

IMG_5468

De deilige, aromatiske norske eplene er fremdeles i sesong, så klikk her for RUSTIKK OG LATTERLIG ENKEL TARTE TATIN. Søt glede som alle kan få til.

image

Hvis du ikke fikk bakt gresskarpai på selve Halloween, men har gresskarkjøtt igjen med dårlig samvittighet, så kan du klikke her for AMERIKANSK GRESSKARPAI.

img_6824

I den splitter nye KOSEKOKEBOKA mi, får du hele 200 deilige oppskrifter til helgekosen. Den perfekte boka for alle matelskere og livsnytere! Kanskje en julegave? Spar 54,- kr på å kjøpe boka HER!

RIKTIG GOD HELG ALLE SAMMEN 🙂

Skjermbilde 2017-10-27 kl. 13.25.39

0 kommentarer på “Helgemeny uke 44

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: