HELGEMENY tre salte og to søte

Tre salte og to søte – uke 45

På søndag er det farsdag. Nå er min egen far død, og jeg bor ikke sammen med Matias (aka Filmfyren), selv om vi er kjærester, men jeg skal da likevel klare å feire både en død og en levende som bor et annet sted.

I kjøleskapet har jeg en diger røkt svineknoke og en frossen høne som jeg skal finne et par nye oppskrifter til. Disse skal dere få etterhvert, men nå først får dere to gamle kjenninger med knoke og høne hos Spiselandslaget.

Blir bra dette. Ha en riktig god helg når den kommer. Spark litt høstløv og begrav deg i pledd.

Koseretten over alle koseretter, med flere streif av solskinn og dessuten uten kjøtt. En liten film her som gir varmen med: Melanzane alla parmigana.

 

En klassiker fra Spiselandslaget, og med god plass også i KOSEKOKEBOKA, en skikkelig surre- og putrerett: Svin i vin og hvite bønner.

SVIN-I-VIN-KOSEKOKEBOKA
Foto: Filmfyren, fra KOSEKOKEBOKA

Jeg blir like paff hver gang jeg koker høne, over hvor mye mat som finnes på ei sånn gammal fjærkledd dame. Høstretten over alle høstretter, salig smak og nok til en hel armé: Hønsesuppe med rotfrukter.

img_3259.jpg

Siden det er Matias egen dag på søndag, skal han få favorittkaka fra barndommen: Sitronkake med rømmeglasur.

c0a0941-3.jpg

Et tårn med pannekaker? Ja takk! Og to–tre store kopper med kaffe ved siden av: Amerikanske pannekaker fra New York.

pannekakertilmajbritt-2.jpg
Foto: Filmfyren

I den splitter nye KOSEKOKEBOKA mi, får du hele 200 deilige oppskrifter til helgekosen. Den perfekte boka for alle matelskere og livsnytere! Kanskje en julegave? Spar 54,- kr på å kjøpe boka HER!

RIKTIG GOD HELG ALLE SAMMEN 🙂

Skjermbilde 2017-10-27 kl. 13.25.39

%d bloggere liker dette: