Fisk Vin

Pankopanerte torsketunger med bakt hvitløksmajones

Jeg vet ikke helt hva man må gjøre med torsketunger for å få dem tørre og kjipe? Det er liksom umulig. Med andre ord: Torsketunger er himla godt. Og med pankopanering får du den sinnsykt sprø stekeskorpen opp mot det saftige myke fiskekjøttet, og livet er herlig.

Skal det nevnes at det er Valentines i dag? Du kunne jo servert torsketunger, da vettu. Stikke tunga langt ned i halsen på din utkårede, sammen med bakt hvitløksmajones som er deilig-deilig. Gøy! Jeg har ikke brukt stavmikser før når jeg har laget majones, for jeg har vært så redd det skulle skille seg. Men så tuslet jeg inn på Hobbykokkens grundige sider og kjøkken, og der fant jeg trygghet. Det bør alle gjøre. Så nå er dette min foretrukne metode, endelig!

Matias og jeg er ikke så store på å feire Valentines. Vi drakk kaffe på senga i dag da klokka ringte, men det gjør vi jo støtt og stadig, i forgårs også. Til lunsj lagde jeg en reste-omelett, og i kveld vet jeg ikke helt hva vi skal. Kanskje fortsette å se filmene fra den bunken som er lånt på Deichmann? Kanskje jeg skal skli ned til fiskebutikken og kjøpe skrei? Kanskje Matias danser med en rose mellom tenna (det gjør han garantert ikke…)? Kanskje vi kommer frem til en nye idé for Armand&Aagaard? Kan hende.

Hvis du, som oss, ikke vet hva du skal, så vurder i hvertfall å lage disse torsketungene og drikke god vin til. Det kan ikke gjøre dagen dårligere. Porsjonen er passe som snacks til to forelska personer eller én selvmedlidende stakkar.

______________________________________________________________________

Ingredienser til en snackporsjon for 1–2 personer

300 g torsketunger

1 eggehvite (plommen går i majonesen)

4–6 ss panko

Bakt hvitløksmajones, nok til en hel bøling

2 hele hoder hvitløk

2 dl mild olivenolje

1 dl olivenolje med kraftigere smak

1 eggeplomme, romtemperert

1 ts dijonsennep

1 ts hvitvinseddik

salt og pepper

persille og sitron til siste finsih

___________________________________________________

Begynn med majonesen:

Del to hele hvitløkshoder i to, horisontalt. Pakk dem i folie med et dryss olivenolje. Bak midt i ovnen på 220 C i, ca 40 minutter, til de er møre. Avkjøl og skvis hvitløkskjøttet fra hvert fedd i et desilitermål. Ha olje, eggeplomme, sennep og hvitvinseddik oppi desilitermålet også, og stikk stavmikseren helt ned i bunnen. Så lar du den kjøre på høy hastighet mens du saaaaakte drar stavmikseren oppover i desilitermålet, og ser at majones danner seg underveis. Smak til med salt og pepper til slutt, og kanskje en skvis sitron?

Skyll og tørk torsketungene. Pisk eggehviten lett til den skummer. Ha panko på en tallerken og bland med salt og pepper.

Dypp torsketungene i eggehviteskum, så i panko og stek dem så i panna på middels varme, med olje. Ca 3 minutter på hver side burde være nok. Legg de ferdigstekte tungene over på et kjøkkenpapir og gi dem en siste runde med hakket persille, en god skvis sitron og Malodonsalt.

2 kommentarer på “Pankopanerte torsketunger med bakt hvitløksmajones

  1. På Valentinesdagen (som vi gir beng i..) stod denne retten på menyen. Torsketungene panert i panko ble himmelsk gode. Sprø utenpå og deilig saftige innvendig. Den bakte hvitløksmajonesen gikk det dessverre ikke så bra med. Stavmikseren, som har fulgt meg trofast i 18 år, tok kvelden. Helte massen over i blenderen, men det endte opp med at den skilte seg. (men smaken var god!) Prøver igjen en annen gang, har jo lagd majones/aioli med godt resultat tidligere. Vinanbefalingen satt som et skudd. Fikk den tilfeldigvis anbefalt i en annen sammenheng for ikke lenge siden så det var jo litt moro.

Kommentarer er stengt.

%d bloggere like this: