Barn og mat Frokost Litt sunnere søtt Vegansk Vegetar

Frokostsnitter med blåbær og banan

Du kan kalle det proteinbar, frokostbar, snackbar, energibar, flapjack eller noe annet gøy, men prinsippet er det samme: Gryn, nøtter, noe søtt, noe klissete og noe frukt eller bær, som til sammen gir masse energi og føles som en belønning mer enn en straff, selv om det er ganske sunt.

Jeg har bare valgt å kalle dem frokostsnitter, da. Fordi de er supre som frokost til den stakkars sjel som ikke orker det største måltidet før klokka 08.00, men trenger energi som alle oss andre. Flotte som en liten snack i matpakka. Saftige, snasne, ganske tunge, mettende, moderat søte, pakket med energi og næring. Er det godteri eller mat? Mat!

Også er de jaggu meg enda en fin måte å få brukt de brune bananene på. Jo modnere bananer, jo søtere. Den andre kilden til søtt her, er dadler. Hva mer kan jeg si? Jo, de er veganske! Og bruker du glutenfri havre, så er de jammen meg uten gluten også. En liten tilleggsinfo: All havre er i prinsippet uten gluten, så når det står «glutenfri» på pakken, så er det for å forsikre dem med cøliaki om at akkurat denne havren ikke har vært i nærheten av andre produkter med gluten. Intet mer, intet mindre.

Kjappe og enkle å lage, er de også. Halleluja all over!

____________________________________________________________

Ingredienser til ca 10 stk

200 g cashewnøtter uten salt (helst rå)

100 g kokosmasse

3 godt modne bananer

200 g dadler uten stein (selvfølgelig)

1 ts vaniljeekstrakt/essens

1/2 ts bakepulver

150 g friske blåbær

50 g store havregryn

_______________________________________________________

Forvarm ovnen til 200 C. Kle en ildfast form (ca 25cmx20cm) med bakepapir.

Ha alle ingredienser i en foodprosessor, bortsett fra blåbær og havre. Kjør til en glatt masse. Ha massen over i en bolle og bland inn halvparten av blåbær og havre. Ha blandingen oppi den ildfaste formen, og klem den godt ned med slikkepott. Prøv å få til en glatt overflate som du så presser forsiktig resten av blåbærene og havregrynene ned i.

Stek 25 minutter midt i ovnen. Kjøl ned og oppbevare i kjøleskapet. Der holder de seg en ukes tid.

2 kommentarer på “Frokostsnitter med blåbær og banan

  1. Dette er så snopete, at jeg har ikke ord! Veldig sunt og vanvittig godt. Brukte frosne villblåbær, funka veldig bra!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: