italiensk Pasta

Ekspress-pasta med spinat, røkelaks, kapers og fløte

Hva skjer når det skal gå fort etter jobb og jeg er skrubbis? Dette skjer: Ferdig tortelloni med spinat og fløte + andre greier jeg tilfeldigvis har i kjøleskapet som passer inn i smaksbildet. Redder meg hver gang. Her kan du variere i det vide og brede med tilleggsingredienser, men grunnstammen er alltid fersk fylt pasta (koketid på 2–3 minutter), spinat og en hvilken som helst type fløte.

Kanskje vil du ha noen biter stekt chorizo oppi? Resten av en fennikel, finhakket? Grønnkål? Purre? Rester av smøreost? Bacon? Nøtter på toppen?

De gangene jeg bare bruker fløte og spinat, tar jeg med litt knust hvitløk også, og kanskje en eller to med finhakket løk.

Jeg la jeg ut et bilde på instagram sist jeg laget dette, og mange sendte melding hvor de etterlyste oppskriften. Jeg har ikke en pinlig nøyaktig oppskrift, men her kommer en veileder til det dere ser på tallerkenen på bildet. Alt laget på 15 minutter.

Det er mye cirka i denne oppskriften, for sånn er det med denne type retter.

______________________________________________________________

Ingredienser til 1 porsjon

Ca 100 g fylt pasta (jeg pleier å ta den med ricotta og spinat, et hvilket som helst merke)

Ca 100 g frisk spinat (2 gode never)

Ca 1 dl fløte

2–3 skiver røkelaks

1 ss Snøfrisk

1 ts kapers

1 knivsodd med muskatblomme eller muskatnøtt

Salt og pepper

________________________________________

Sett over vann med mye salt (skal smake som en munnfull av Middelhavet) til koking av pasta.

Fres spinaten på middels varme i litt olivenolje, til den faller sammen. Hell på fløten og kok opp. Tilsett Snøfrisk, røkelaks revet eller skåret i mindre biter, kapers og muskatblomme/nøtt. Rugg litt på panna og rør forsiktig så ikke laksen går helt i oppløsning. Det skal bare småputre her nå. Smak til med salt og pepper.

Ha pastaen i kokende vann og kok som anvist på pakken minus ett minutt (som regel…). Hell av vannet, eller bruk en hullsleiv til å fiske tortelloniene ut av gryta og over i panna sammen med godisen. Bland sammen og server med et dryss parmesan, hvis du har.

%d bloggere liker dette: