Kake søtt

Saftig blåbærkake med kremostglasur

Er du en med rompa i været og hodet ned i lyngen nå? Svosj-svosj! Bærplukkerens gap med hvasse tenner jafser i seg alt det gode, pluss litt til. Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg er en sånn i disse dager, men dessverre. Dog vet jeg at det er ganske mye bær i Nordmarka, og har vært det helt siden slutten av juli. Det så jeg da jeg fikk meg en lang tur før jeg måtte tilbake til hverdagen med jobb og alskens.

Så mye hverdag at jeg syntes det måtte en skikkelig gammaldags sukkerbefengt kake til for en mer glidende overgang. I denne blåbærdrømmen av ei kake er det derfor like mye sukker som mel. HA!

Men, det ble altså frosne blåbær i min kake denne gangen. Godt blir det likevel. Saftig, søt og veldig blåbærete, er den. Med typisk kremostglasur som jeg elsker av heile min hug.

Bruk selvfølgelig svært gjerne sesongens skjønne og selvplukkede bær. Sier vel egentlig seg selv. Hvis du går for ferske kjøpebær, så bruk helst ikke hageblåbær inni kaka, men skogsblåbær. Du kan gjerne pynte med de fra hagen, men de gir ikke helt den samme intense blåbærsmaken som skogsblåbær. Og ihvertfall ikke samme lekre kongelige blåfarge på røra. Utover det finnes det få regler.

Denne kaka er lett som en plett å lage. Jadda, bare blåbær.

IMG_7792

_____________________________________________________________

Ingredienser

3 egg

250 g sukker

150 g smør, smeltet

1,5 dl syrnet melkeprodukt (kulturmelk, kefir, tjukkmjølk, yoghurt, rømme…)

250 g hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

150 g blåbær (frosne eller friske) + 1 ss hvetemel

 

Kremostglasur

50 g smør, romtemperert

125 g kremost naturell

50 g melis

1 ss sitronsaft

___________________________________________________________

Kle en brødform ( 10/12 cm X 30/32 cm) med bakepapir. Sett ovnen på 180 C.

Bland blåbærene med 1 ss hvetemel, da unngår du at så mange synker til bunnen under steking.

Pisk luftig og lys eggedosis av egg og sukker. Tilsett smeltet smør og syrnet melk. Rør sammen med sleiv eller slikkepott.

Bland mel, bakepulver og vaniljesukker sammen for seg selv før du rører det inn i de våte ingrediensene. Bland sammen til en klumpfri røre. Rør så forsiktig inn blåbærene.

Hell røra i en brødformen kledd med bakepapir og stek midt i ovnen på 180 C, ca 40 minutter. Sjekk med en kakepinne etter 30 minutter. Du stikker den i kaken og trekker den ut. Sitter det bløte kakerørerester på den? Da trenger den 10 minutter til.

Avkjøl kaken i formen.

Glasur

Bland sammen alle ingredienser til glasuren med stavmikser. Smør glasuren jevnt utover den avkjølte kaken mens du helst motstår fristelsen til å slikke på slikkepotten underveis. (Den ber jo om det, med det navnet! )

Pynt kaken med noen friske hageblåbær, server og gled noen som fortjener det.

%d bloggere liker dette: