italiensk Reise

Bli med på mat- og vinkurs i Venezia!

Denne sommeren drar jeg til vakre Venezia for å holde vinkurs ved Salotto Accademico. Og du kan bli med! (Lenke til påmelding nederst i saken)

Kurset er grunnleggende, så hvis du allerede er en bedrevitende pest og plage i selskaper, så er kanskje ikke dette noe for deg. Er du derimot en åpen og nysgjerrig vinøs sjel som drømmer om å bedre forstå ditt eget sanseapparat, grunnleggende prinsipper ved vin, og å kunne formulere deg smartere om hvitt, rødt, musserende og rosé i glass med stett, så har jeg mye å tilby deg av inspirasjon og kunnskap for å vokse noen centimeter. Selvfølgelig da med hovedfokus på Veneto-regionens egne druer, stiler og metoder.

Kurset er del av en større gastronomipakke som strekker seg fra 26 juni til 1 juli, og hvor du får lære mer om Veneto-regionens mat og vin i samspill. Hva er vel bedre enn å kombinere ferien med et hands on kurs i den maten og vinen man savner etter å ha kommet hjem igjen?

Selve matkursene gjøres ikke av meg, men er i regi av Sallotto Accademico og deres samarbeide med en av Venezias små, private kokkeskoler (kursene foregår på engelsk). Her blir du virkelig kjent med den lokale matkulturen i Venezia. Du lærer å lage de særegne smårettene cicchetti, den tradisjonsrike sarde in saor, og du skal få høre mer om historien bak Spritz og den klassiske aperitivoen. Det blir turer til markededer og utflukter til flere vingårder, deriblant med tradisjonell veneziansk trebåt ut til en av lagunene, hvor det skal nytes og læres i solskinn.

Fasaden til Salotto Accadmicos lokaler.

Vinkurset mitt skjer i forlengelsen av matkursene, og holdes på ettermiddagene tirsdag og torsdag når dere er tilbake fra kokkelering og utflukter. Vi skal aller først vekke sansene og sette oss inn i smaketeknikk, før vi gyver løs på vinens historie med hovedfokus på Italia, så klart. Videre blir vi kjent med regionens druer og metoder for fremstilling av Venetos typiske vinstiler. Det blir smaking av musserende, hvitt, rødt og noe søtt. Sist men ikke minst skal vi se på klassiske prinsipper for å matche vin med mat. Var det bare kjøtt og rødt som gikk som hånd i hanske? Målet er at dere drar hjem fra Venezia med et nyskjerpet sanseapparat, økt selvtillit og inspirasjon. Dét blir en deilig karamell å suge på utover den norske høsten, tenker jeg!

Mi briljante venninne Cathrine Rysst. Lingvist, forfatter og universitetslektor. Hun har bl.a. kunsthistorie, italiensk, teatervitenskap og filosofi i fagkretsen, og er grunnleggeren av Salotto Accademico.

Hva er så Sallotto Accademico? Det er mi briljante venninne Cathrine Rysst som åpner dette lille kultursenteret i Venezia denne sommeren. Hun ønsker å tilby ferierende nordmenn det lille ekstra gjennom språk, kunst, kultur og filosofi. Å kalle det et senter gir liksom ikke stedet den schwongen det fortjener, for lokalet hvor flere av kursene holdes, er et praktfullt palass fra 1600- tallet, sentralt beliggende i bydelen Cannaregio. Her står jeg klar og tar dere imot med åpne armer, vinglass, notatblokk og spyttebakker.

Vil dere bli bedre kjent med Cathrine og Salotto Accademico? Sjekk ut hjemmesiden (Salotto Accademico), eller les Kine Haugens fine artikkel om Cathrine, på Stories by Kine her: Kunst og akademia.

Med nok plass til å danse, hvis noen skulle bli grepet av god gammeldags dansefot.

I tillegg til mat- og vinkurs, holder Salotto Accademico kurs i italiensk språk, og kurs som kombinerer film og filosofi.

Gourmetkurset holdes i uke 26 og koster 6850,- (reise og opphold kommer i tillegg). Påmeldingen stenger 20 mai og det er få plasser igjen, så her er det første mann til mølla.

Påmelding skjer via mail på denne lenken: Påmelding gastronomi og vinkurs.

Håper vi ses i juni! 🙂

%d bloggere liker dette: