Ingen kan påstå at sprøstekte kikerter er en fullverdig erstatning for potetgull, når man virkelig elsker potetgull (hilsen en potetgullelsker). Men det betyr ikke at kikertene ikke er deilige og verdt å lage! Og vet du hva som gjør at de smaker ekstra godt? At de ikke gir deg tarmkreft og ikke koster noe særlig. En sunnere og billigere snack som faktisk er en snack (nei, gulrotstaver er ikke snacks!) skal du lete lenge etter.

Når du nå har begynt å bløtlegge og koke dine egne tørkede kikerter slik jeg har oppfordret til, så trenger du mer en hummus og indisk chana masala når inspirasjonen og lysten driver deg ut på kjøkkenet. (Du som ikke har begynt med det ennå kan lese og lære her: Sånn tilbereder du tørkede bønner og kikerter) Og det er da de sprøstekte kikertene kommer trillende din vei og napper deg i buksebeinet som mignons fra «Grufulle meg»-filmene.

Alt du trenger er å:

  1. Bløtlegge kikertene over natten. 
  2. Koke dem møre (i trykkoker tar det maks 15 minutter, dobbelt så lenge i vanlig gryte.)
  3. Tørke dem godt med et kjøkkenhåndkle eller tørkepapir. Viktig at de er helt tørre for å kunne bli sprø.
  4. Ha dem i en bolle med litt olivenolje som du blander dem med.
  5. Helle dem på et bakepapir på et stekebrett.
  6. Steke dem i ovnen på 210 C varmluft i 20-30 minutter. 
  7. Røre i dem underveis og passe på at de ikke blir brent.
  8. Drysse salt og krydder over når de er ferdigstekte, før du knasker dem i deg og føler deg som en übermensch fordi du har snackset på belgfrukter og ikke på friterte potetskiver med MSG.

Jeg har ikke testet denne oppskriften med kikerter fra boks, og kommer heller ikke til å prøve det. På samme måte som jeg ikke har prøvd å servere frosne og opptinte blomkålbuketter til dipp. Man kan gjøre det, men vil man det, egentlig?

Sprøstekte kikerter er skikkelig godt, og du spiser glatt opp en hel skål uten å blunke. Vil du ha et alkoholfritt drikketips til? Ringis Rabarbra. En slurk av denne sender deg rett tilbake til barndommens rabarbrabusk en småkjølig norsk sommerkveld. Min soleklare sommerfavoritt på drikkefronten!


Oppdag mer fra Maj-Britt Aagaard

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.

Oppdag mer fra Maj-Britt Aagaard

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese

Oppdag mer fra Maj-Britt Aagaard

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese