Om bloggen

Matbloggen Spiselandslaget ble født sommeren 2012 uten annet mål for øyet enn å sysle på fritiden med det jeg liker best: Mat, skriving, fotografering. Kanskje ville jeg treffe andre som kunne ha glede og nytte av det jeg formidlet. Kanskje inspirere. Kanskje lære bort noe. Kanskje spre matglede. Kanskje lære noe selv.

Alle skulle få plass på dette nye landslaget med møtelokaler i cyberspace. Man skulle ikke behøve å være godt trent eller øvet. Man var kvalifisert så lenge man hadde evnen til å kose seg og gledes over gode smaker, samtaler om måltider, oppskrifter og historier knyttet til et av våre mest basale behov: Å spise.  

Jeg ville dele min mat. Tilføre noe godt, som fortjent, både på en travel onsdag, en kjøttfri mandag eller en lat fleskelørdag. Kjøtt, fisk, veggis og søtt. Norsk og utenlandsk. Alle typer mat laget av solide og ekte råvarer, for alle typer lommebøker.

Matinteressen har alltid vært der og kommer fra en oppvekst i bistroen og på kjøkkenet til Norum Hotell på Frogner. Der var moren min servitør.

I 2022 bygget jeg ut interessefeltet med en vinkelner/sommelierutdannelse ved Norsk Sommelierutdannelse. Vininteressen min knytter seg hovedsaklig til mat og drikke sammen, og på eksamen fikk jeg utmerkelsen «Beste mat- og vinkombinasjon».

Noen høydepunkt siden bloggens oppstart i 2012:

Vinner av MasterChef Spesial (2015).

Dommer i MasterChef Norge, (2020 på TV Norge).

Dommer i Kakekrigen på FEM (2018)

Kursholder ved Geitmyra matkultursenter for barn (2017)

Firestjerners middag, TV Norge 2021 (Se min dag på Youtube her: «Den beste maten fra sesong 13»)

Kokebøkene «Kjøttfri mandag» og «Kosekokeboka» (Kagge forlag).

Essayet Fôret av feeden i tidsskriftet Samtiden, juni 2022 (les essayet her: Fôret av feeden)

Fagjurymedlem hos Gladmatfestivalen, Det Norske Måltid og Spesialitet/Matmerk.

Matpodcasten Vaffel, i samarbeid med Vidar Bergum fra Et kjøkken i Istanbul (lytt til podcasten på Spotify her: Vaffel).

Vinkurs i Venezia, for Salotto Accademico, sommeren 2021 (les mer om vinkurset her: Vinkurs hos Salotto Accademico)

Skjermbilde 2020-07-02 kl. 21.31.15

20882068_903462163125332_6298785039717864855_n
Med: Sverre Sætre og Fridtjof Nilsen. Kakekrigen, sesong 7. Foto: Christine Heim

fagjuryen-for-spesialitet

6FE9785F-7822-495C-8623-092BD68100CF
For spørsmål vedrørende oppdrag, samarbeid, reklame, sponsor, presse etc… Eller spørsmål angående lån og videre bruk av bilder og oppskrifter, send en mail til : spiselandslaget@gmail.com

Om sponsede innlegg: Blogginnlegg som er sponset eller laget i samarbeid med annonsører, er merket i henhold til regler og avtaler. Alle betalte innlegg er nøye valgt ut av meg selv, og reflekterer mine oppriktige meninger. De er i samsvar med den jeg er og det jeg står for. 

54 kommentarer på “Om bloggen

 1. psst!
  Lånte bildet av Kremet indisk blomkålsuppe.. på fredag skal jeg nemlig lage suppen din på jobben, behørig kommentert at den er fra Spiselandslaget, selvfølgelig!

 2. Bjørg Merethe

  oi det ble dessverre litt lite gjort på jobb denne morgenen, da jeg snublet over denne fantastiske bloggen i min søken etter «kylling røkt paprika» i morgentimene. Morgenene er gjerne sånn av og til, hjernen planlegger middag, mens første kaffekoppen vekker meg:-) Her var det mye flotte oppskrifter, og ikke minst flotte tekster!! Det blir da spansk potet og kikertgryte til middag i dag:-) Gleder meg til å følge denne bloggen videre fremover!

 3. Marianne

  Hei! For en deilig matblogg! Fant den nå da jeg søkte opp «foccacceria». Jeg ble veldig nysgjerrig på hva hotellet du overnattet på i Roma het? Takk. .. -Marianne-

  • Hei Marianne! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding om bloggen. Hotellet vi bodde på i Roma heter Hotel Campo de´Fiori. De har både hotellrom og leiligheter. Genial beliggenhet! Hilsen Maj-Britt

 4. Monica Eidem

  Så fin blogg du har Maj-Brit! Var litt matlei, ble brått sulten igjen.

 5. vibeke rygg

  Hei, her var det mye godt. Fikk tips om bloggen via Sasja. Kjekt å lese morsomme tekster og lese om spennende mat i tillegg. Gleder meg til å prøve.

 6. Gabriella Trischler Vinje

  Maj-Britt, Jeg tar av meg hatten! Så flotte bilder, så spennende oppskrifter og ikke minst så utrolig intelligent humor du leverer på bloggen din! Jeg er veldig imponert og gratulerer og heier på deg på kreativitetens vei.

  • Tusen takk, Gabriella! Det gleder meg langt inn i den forkvaklede sjela mi at du sier det. Og velkommen til Spiselandslaget. Du får ta hedersplassen ved bordet 🙂

 7. Arnfinn Ekmann

  Googla steinsopp/biff og fant denne sida. Har mye steinsopp I huset og her fant jeg mye inspirasjon. Ble overrasket at artikkelen var skrevet av en kvinne, men det var kult. Mye fine oppskrifter til meg og samboeren i høst. Og flotte bilder.

  • Hei Arnfinn 🙂 Tusen takk for kompliment på bildene. Og veldig kult at du fant Spiselandslaget. Velkommen hit! Håper du finner masse inspirasjon til deg og din kjære, også håper jeg at jeg finner masse steinsopp… for DET er godt! Hilsen Maj-Britt

 8. Solvor Tolln

  Hei Maj-Britt. Jeg følger med på master chef spesial og fikk så lyst på Brandad. Har aldri hørt om retten før, men syntes det hørtes så godt ut. Jeg hadde klippfisk i kjøleskapet og googlet oppskrift på Brandad. Jeg kom over denne som jeg syns virket så god både pga veldig fine bilder og en morsom tekst, og nå som jeg sitter å venter på at potene skal koke ferdig oppdager jeg at denne bloggen tilhører dama som var med på Masterchef og laget Brandad 🙂 det syns jeg var litt artig da. Jeg liker bloggen din og kommer til å følge den. Gleder meg til å smake Brandad. Husker at du brukte fennikel, rødløk og kapers som tilbehør og den kombinasjonen har jeg aldri prøvd så det skal jeg også ha til.

  • Hei Solvor! Så utrolig hyggelig 🙂 Jeg håper brandaden ble knallgod og at tilbehøret passet. Er ikke lenge siden jeg laget en runde til kjæresten og meg. Nammm! Håper du får glede og utbytte av bloggen. Også ser du meg igjen på skjermen i finaleuka. Hilsen Maj-Britt 🙂

 9. Cecilie stange

  Gratulerer med seiren i Masterchef, heiet på deg hele veien.oppdaget først nå bloggen og synes du har utrolig mye godt og fantastiske bilder. Gleder meg til å lage mange av rettene din

 10. Hei! Snublet akkurat over bloggen din da jeg lette etter en oppskrift på «Brunsviger». Den fikk jeg ofte som barn – tror min danske «tante» Inge må ha kommet med den i sin tid. Oppskriften din ser knallers ut, må teste den ut! Og så skal jeg kose meg med å rote rundt på bloggen din nå i helgen. God helg!

  • Hei Agnete! Da håper jeg brunsvigeren innfrir og kan bringe tilbake gode Danmarks-minner 🙂 Riktig god helg til deg også, og kos deg med bloggen 🙂

 11. Hei May Britt!
  Så plutselig et intervju med deg i A magasinet! Så hyggelig å se ditt ansikt igjen.
  hilsen Elisabeth Gording-venninne Kathinka

 12. Hei.
  Leste kun kort innlegg om deg i A-Magasinet, hvor det stod at dine favorittredskaper var to Le Creuset kasseroller. Det var nok til at du fikk ytterligere en leser av bloggen din.
  Det er mine favoritter og.
  CH

  • Vekommen hit, da 🙂 Le Creuset er fantastisk. Har hatt den ene min i 15 år, og har brukt den mange ganger i uka uten at den ser brukt ut. Love it!

 13. Marit V Sæther

  Dette er den morsomste matbloggen ever! Snubla over den da jeg googla ‘ostekake’. Mannen har bursdag, jeg HATER å bake, men nå skal jeg jaggu meg trø til med din oppskrift.
  Ble sittende fast i bloggen din og har lest og humra meg skikkelig sulten. Synd jeg ikke liker å lage mat. Må sende link til han som vet hvor kjøkkenet er her i huset. Takk!

 14. heisann
  på matkanalen så lagde du en ovnrett med aubergine i flere lag med tomatsau og mozarellaost. hvor finner jeg den oppskriften? den har jeg lyst å lage

 15. Hei Maj-Britt
  Jeg er utrolig inspirert av bloggen din. Fra å være del av storfamilie, er jeg plutselig singel igjen. Når jeg ikke gidder å lage mat til meg selv, titter jeg på bloggen din, og vips så lager jeg noe likevel. Å invitere til fest kan jeg heller ikke slutte med, så har tatt sjansen på to parties, 2x 11 til bords – jeg er nummer 11 begge ganger. Så er spørsmålet, hva burde jeg lage, som gjør at jeg kan være gjest i eget selskap og ikke stå på kjøkkenet mens alle har det gøy. Gryte eller ovnsbakt i langpannen er naturligvis nærliggende, men å sende så tunge ting rundt bordet er også en prøvelse. Har du et tips eller forslag til hva jeg bør lage fra din meny? Noe lettvint, men raffinert, eller er det en selvmotsigelse? Å legge opp på tallerken en og en er stilig, men kanskje ikke så enkelt når man er alene på kjøkkenet. Som du skjønner sliter jeg litt med logistikken, nå som jeg er «enestående», men vil gjerne fortsette å ha liv og latter rundt meg.

  • Hei Britt! Takk for veldig hyggelig melding. Så gøy at du blir inspirert til å lage mat herfra, selv om du er solo 🙂 Jeg har sjelden eller aldri så mange som 10 personer til bords, pga liten plass, men skal prøve å gi noen tips. Å anrette alt på individuelle tallerkner er en del jobb når du er alene, så det ville jeg droppet. MEN, du kan jo lage klart en forrett på asjetter, som står klart til å servere når de har satt seg til bords. Sjekk kategorien «småretter» på bloggen. der er det litt å velge i. Vet ikke om du har kokeboka mi, men i den er den en veldig god oppskrift på grønn gazpacho, som du kan lage dagen før og ha i kjøleskapet. da er det bare å helle den i små skåler/glass og anrette like før gjestene setter seg. Jeg elsker store gryte- og ovnsretter, og ville ikke tenkt på om det er tungt å sende rundt. hell det i to fat som kan stå i hver sin ende av bordet, og gjør det samme med salat, brød og annet tilbehør. Husker min fars tommelfingerregel på salt og pepper hvis man var flere enn 6–8 personer til bords: «ALLTID salt og pepper i begge ender av bordet!» Det samme gjelder for denne type mat, tenker jeg. jeg vet ikke om du vil ha kjøtt eller fisk, men tenker at noe med lam er fint om høsten. Eller hva med bakalao? den kan du til og med lage dagen før og bare varme opp på selve dagen. Eller oksekjøtt kokt med vin krydder? Alt sånn kan lages dagen i forveien, og blir bare bedre over natten. Håper dette var til noe hjelp! 🙂

   • Britt Vibeke Borgen

    Hei,
    Tusen takk for kjempenyttige tips. Dette var til stor hjelp. Herlig med alt som kan lages på forhånd. Egentlig har jeg kun plass til max 10, jeg også, men satser på at det går med et nødsskrik. Kloke råd fra faren din. Løper og kjøper ekstra sett salt- og pepperkvern. Grønn gaspachsuppe er en kjempeidé. Kokeboken din er super!!

 16. Hei, Maj-Britt
  Bloggen din er fantastisk flott og inspirerende. Nå skal jeg ha to store selskap og har dessverre ingen vert jeg kan lene meg på. Tenkte jeg skulle servere 3 retter fra din blogg. Har du et forslag til hvilke? Lager det samme begge ganger. Tenkte jeg skullc prøve å kombinere å servere god mat med å være gjest i eget selskap. Med andre ord, avslappet vertinne med lave skuldre. Et umulig kunststykke?
  Hilsen Britt

 17. Britt Vibeke Borgen

  Dette var til veldig stor hjelp. Tusen takk for at du tok deg tid. Egentlig har jeg også bare plass til MAX 10, men tar et skippertak for å inkludere alle. Satser på at det går med et nødskrik. Grønn gazpacho er en glimrende idé! Super kokebok, forresten!. Kloke tips fra din far. Ekstra salt- og pepperkvern blir anskaffet. Når det gjelder oksekjøtt og vin, lurer jeg på hvordan det er med jerngryter. Er det slik at rødvinen da blir sort, ikke så lekkert, dersom gryten ikke er glasert? Bakalao er heller ikke dumt. Herlig med alt som kan forberedes. Det hjelper formidabelt på logistikken.

 18. Hei,
  Jeg finner SÅ mange herlige og inspirerende oppskrifter hos deg! Tusen takk! Skulle ønske jeg kunne Pintrest`e dem på min «mat-tavle» …. Har du planer om å tilrettelegg for Pintrest i fremtiden?

  • Hei Kristine! Tusen takk for utrolig hyggelig melding 🙂 Ja, jeg har veldig lyst til å gjøre bildene enkle å legge til Pinterest, så med tid og stunder skal vi se om det ikke blir slik 😉

 19. Hei igjen.
  Jeg klarer ikke å svare deg under ditt svar på siste innlegg, så jeg gikk hit,for å svare.
  Prøv å gå inn på bloggen slik vi gjør, og prøv å lese kommentarene under siste innlegg. Når jeg skal lese svaret ditt, så ruller siden ned, så jeg ikke får lest det. Jeg måtte kopiere og lime inn i Word, for å lese.
  Forstår alt du sier om reklame og hele «sulamitten» , men du fortjener noe som er ordentlig synes jeg.
  God Påske 🙂 og ja, «vi spiser oss frampå» …. kan du si :- D

  • Hei igjen! Ja, nå har jeg gått inn for å lese svaret, slik du foreslår, og det gikk uten problemer. Ingen side som ruller ned? Har også bedt andre teste på Ipad og mobil, og ingen opplever dette problemet. Så da vet jeg ikke hva som kan ha skjedd når du skulle svare der. Men takk for svar og innspill, uansett om det er her eller der 🙂

 20. Marit Jørgensen

  Hei!
  Fantastisk blogg! Til og med jeg, som definitivt ikke kan sies å være noen kokkespire, blir superinspirert både av bilder og oppskrifter, – men mest av alt av språket! Det oser rå matglede og det smitter 😃
  Vel… jeg må prøve lykken å spørre, siden jeg gikk meg litt bort i alle de fristende forrettene/smårettene dine. Skal ha selskap med 10 til bords, kan jeg servere flere småretter i stedet for den tradisjonelle treretter’sn? Klarer ikke å bestemme meg, det er sååå mye jeg har lyst til å prøve! Spesielt klippfisk! Og kokoda. Og blåmuggost og fikenterte. Og hasselnøttpanert tunfisk! Hjelp! Forslag? Kan dessverre ikke være for avansert da jeg er lite avansert på kjøket…

  • Hei Marit! Himmel, nå ble det jo verdens seneste svar, men den hyggelige meldingen din havnet i feil kurv. Tusen takk! Det var det jeg ville si. Sikkert ikke siste gang du hadde gjester, så svarer selv om selskapet sikkert er over nå. Ja til flere småretter! det tar gjerne litt mer tid å forberede meze/tapas/småretter, men så vinner du tid i den andre enden når gjestene sitter til bords og du kan sitte der sammen med dem, ikke springe som en jojo frem og tilbake til kjøkkenet. 🙂

 21. Kjære Maj-Britt

  Skønt at se dig til Sol over Gudhjem på Bornholm

  Skriv endeligt om du har noget om København.
  😁
  Bedste hilsner

  Henrik Thierlein.dk
  Adviser in tourism, press & gastronomy

  • Kjære Henrik,

   Tusen takk for sist! 🙂 Så hyggelig å se deg igjen i så vakre omgivelser!

   Du hører definitv fra meg når jeg vender snuten mot København en vakker dag igjen.

   Ha en riktig god sommer så lenge!

   Beste hilsen Maj-Britt

 22. Den chimchurrien du lagde her en dag, finnes oppskriften på bloggen?

 23. Hei, vil prøve meg på din oppskrift på klippfisk i ovn.
  Har du forslag til gode portugisiske rødviner til denne retten?

 24. Thor-Martin Kolås Petersen

  Hei. Jeg må bare få si takk for at dere har tatt i bruk det samme MasterChef konseptet som det australske programmet (som vi elsker). Dette er feelgood-tv selv om det er en konkurranse. Vi forelsket oss i nettopp den australske versjonen av programmet med team-følelse, master classes, dommere som bryr seg osv. Det er tydelig at dere dommere kan sakene deres og derfor ikke trenger å kjefte og smelle og kaste deltagernes mat i søplekasser osv. Jeg tror dette kan bety ny sterkere rekruttering til restaurantbransjen igjen. Keep up the good work! 😀

  • Tusen takk, Thor-Martin! Det har også vært en fantastisk fin produksjon å jobbe med, og på. All honnør til Rubicon, TV Norge, deltagere og resten av crewet. Gleder meg stort at det faller i smak hos så mange!

 25. Kristin Marie Veum

  Hei, Maj-Britt! Mannen min – som aldri lager mat – lagde nettopp nutella-iskremen fra Kosekokeboka. Suksess! Både små og store elsket den, og han fikk ikke hjerteinfarkt av å lage den (men spise den..?:) Uansett: Jeg hadde vært skikkelig interessert i et blogg-innlegg om kjøkkenutstyr. Altså dine tanker om det. Gjerne tips til gode kniver, skjærefjøler, panner osv.

  • Hei Kristin!
   Ha ha! Så hyggelig at mannen ble inspirert 🙂 Det er jo det mat også skal handle om.
   Hmm, jeg er ikke så glad i å shoppe utstyr. Ikke først og fremst av prinsipp, men fordi jeg synes det er så kjedelig. Det meste av alt jeg har i mitt lille kjøkken er ganske gammelt og ubetydelig. Men, jeg skal se om det kan dukke opp et innlegg likevel! 🙂

   • Kristin Marie Veum

    Enig, jeg er heller ikke noe fan av dyre og avanserte ting. Men har erfart at noen ting er helt essensielt: Gode kniver (jeg har selv endt opp med enkle, billige Ikea-kniver, men disse kan ikke slipes, og må derfor erstattes jevnlig – sløsing og tungvint), skjærefjøler, stekepanne (kjøpte nettopp ScanPan OMG for en forbedring på kjøkkenet). Uansett; veldig interessert i denne tanker om dette. Ikke for å reklamere for dyre fancy ting, men rett og slett hva som funker for deg.

 26. Rune Rudolf Runnerstrøm

  Hei på deg. Imponert over hva du har fått til og måten du er dommer på – DET kler deg. Har et spørsmål du kanskje kan hjelpe meg med. Jeg liker å lage snaps og enkelte likører. Har en vidunderlig god kirsebærlikør (min påstand) Bærene var for gode til å kastes. Jeg har tatt ut alle steiene og da er spørsmålet – HVA ville du brukt fruktkjøttet til? Mvh Rune Rudolf Runnerstrøm

  • Rune Rudolf Runnerstrøm

   Hei igjen Maj-Britt. Fikk aldri noe svar eller gjorde jeg det? Uansett så fulgte vi i dine fotspor til Fjâllbacka og Stora Hotellet. En flott opplevelse som kan anbefales til neste år. Vi kan stå inne for alt du skrev. Et par kommentarer vil jeg legge til. Eggerøre laget av pulver er ikke noe en stjernekokk burde servere til frokost – lunch før hummerfisket bestod av nydelig kokt torsk og en rekesalat. Da skal ikke rekesalaten bestå av danderte maskinpillede reker som har ligget lenge i lake. Det var kun 6 stk til lunch så da burde det være tid til å pille reker til de 6 gjestene.

   • Hei Rune!
    Jeg finner ikke andre meldinger fra deg i loggen, så hvis du ikke har fått svar tidligere er det derfor. Vil du sende på ny?
    Veldig hyggelig å høre at dere tok en tur til Fjällbacka og oppsummert var fornøyde. Jeg er sikker på at hotellet gjerne vil ha en ærlig tilbakemelding fra deg om eggerøre og reker. Så kan det forbedres!
    Beste hilsen Maj-Britt

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..