Kjøttfri mandag Pasta Vegetar

Tagliatelle med spinat og fløte

 

10559734_707777135962455_6627054671891694019_n

«Når Skipper´n skal ha seg mat, så tar han en boks med spinat…», men vi andre som slipper å bruke tida på å redde Olivia fra Brutus´ klamme favntak, vi kan gå i butikken og kjøpe fersk spinat.

Det som ofte har vært et ork med fersk spinat, synes jeg, er at den har krevd å bli vasket like nøye og forsiktig som en sart barnerumpe. Ofte er den dekket av fin-fin sand som har en tendens til å snike seg unna på de mest infløkte måter, og denne sanden vil man helst ikke ha med i sausen som et spennende krydder. Det skal ikke knase i gommene på folk rundt middagsbordet når de spiser tagliatelle med fløte og spinat, det skal bare sukkes og skrytes.

Redningen mot sand i spinaten, er min gode venn salatspinneren. Vask spinaten i denne på samme måte som salat, og snurr den tørr. Genialt!

Ingredienser, 4 personer:

Tagliatelle

1 pose spinat, 250 g

1 1/2 dl fløte

2 hvitløksfedd, finhakket

Muskatnøtt

Parmesan (eller pecorino)

Smør

Fremgangsmåte:

Vask spinaten som forklart ovenfor, og hakk den deretter grovt. Du må gjøre dette i omganger, for spinaten veit å ta plass…

Sett over godt saltet vann til tagliatellen.

Smelt smør i en dyp panne, og la hvitløken få skli litt rundt oppi her. Den må ikke bli brun. Da blir den bitter.

Tilsett den hakkede spinaten, salte og pepre.

Riv over litt muskatnøtt. Hvor mye? Det beste er å lukte på maten i gryta. Når det lukter litt muskattnøtt, så har du tatt nok.
Hell over fløten og la det surre godt mens du rører.

Riv over parmesan (ca 1 ss) og la det smelte inn i sausen, før du til slutt vender forsiktig inn den ferdigkokte tagliatellen.

Servér med et raust dryss parmesan eller pecorino på toppen.

7 kommentarer på “Tagliatelle med spinat og fløte

 1. Dette spiser jeg faktisk ganske ofte, er veldig godt og enkelt 🙂

 2. Tilbaketråkk: Velkommen til première på Spiselandslagets første video! | Spiselandslaget

 3. Gabriella Trischler Vinje

  Veldig flott film, utrolig god kjemi mellom kamera(mann) og kokk! Jeg gleder meg til de neste filmene! Jeg skal lage denne retten idag. To spm.: 1, Hvorfor bruker du kremfløte og ikke matfløte? Er det noen fordeler, smakforskjell…etc? 2, I filmen bruker du olivenolje, i oppskriften smør. Om du har begge to hjemme, hvilken hadde blitt førstevalget?

  • He-he… Ja, det er en upåklagelig kjemi 😉
   Hvorfor jeg bruker kremfløte: Den tykner lettere enn matfløte, synes jeg. Matfløten blir av og til litt «vannete» og tynn, og må koke lenger for å få samme tykke, kremede konsistens som kremfløte. Også er det slik at når jeg kjøper kremfløte, så har jeg til både desserter og matlagning om nødvendig 🙂 Én fløte, flere bruksområder.

   Olivenolje eller smør? Jeg ELSKER olivenolje, så den er nesten alltid førstevalget.

 4. Heeelt fantastisk, dette var så godt! Et supert tips for studenter som meg selv! Elsket filmen din, og opptredenen din på Masterchef! Du er så søt og inspirerende. Ser frem til fler filmer. Ha en fin kveld 🙂

  • Tusen takk 🙂 Er ikke mange år siden jeg selv var student, så god mat på stramt budsjett er jeg godt kjent med 🙂 Veldig glad for å høre at filmen slår an! God helg!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: