Barn og mat Dessert søtt

Dødsenkel sommersorbé med skogsbær

IMG_5045

Noen av utøverne hos Spiselandslaget, tripper allitd utålmodig i bakgrunnen når jeg suser rundt på kjøkkenet i hverdagen, og mener at de ikke slipper skikkelig til. Men når de endelig får boltre seg, så er det ikke sjelden med imponerende resultat.

Dette er Olivia (11) sin oppskrift, og hun sier hun er inspirert av en oppskrift fra Aftenposten Junior, pluss en hel del egen tankevirksomhet og plundring.
Olivia elsker smoothie, bær og iskrem, så dette er en perfekt match! Alt godt på en gang 🙂

Vi hadde tilfeldigvis en pose frosne skogsbær i fryseren, men du kan selvfølgelig bruke en hvilken som helst type frosne bær. Hva med blåbær? Med et pittelite dryss kanel oppi. Eller kirsebær (med en skvett Amaretto hvis det er til de voksne…)? Jeg har sett at man får stenfrie frosne kirsebær nå, og det tror jeg lett kunne blitt min favoritt.

Vi liker dessertene våre ganske friske her på garden, så kanskje må du justere sukkermengden til egen smak.

Utover det: Jøjemeg så godt det ble!

IMG_5063

Ingredienser:

* 400 g frosne bær
* 1/2 lime, saften
* 1/2 sitron, saften
* Ca. 3 ss sukker
* 2 dl H-melk

Fremgangsmåte (og dette lager du på 1-2-3):

1. Kjør alle ingredienser i en blender til du har en glatt og skikkelig tykk smoothie.

2. Hell smoothien i kopper (jeg brukte noen gamle kaffekopper), glass eller isbeger med pinne, og sett i fryseren til massen har stivnet.

3. Dypp koppene med frossent innhold i varmt vann, sånn at innholdet slipper taket, og tipp isen ut på serveringsfat.

Dett var dett! Lett som en plett.

3 kommentarer på “Dødsenkel sommersorbé med skogsbær

  1. Står i fryseren nå! Blåbær + jordbær, lime, litt vaniljeekstrakt og en ss mer sukker enn dere, siden jeg dealer med en større søtmons 🙂 Så spørs det om tålmodigheten holder til de er skikkelig frosne, men smakte veldig godt i pre-frossen tilstand! Prøver meg dessuten på noe fønki risbolleaktig med puffet havre ved siden av, siden jeg ser altfor mye mat-tv som maser om krisp og krønsj. Exciting times for en som lager dessert som ikke er fruktsalat eller kake *kanskje* halvannen gang i året. Blir dette suksess, kan det bli ny pers i år. Takk for oppskriften, Olivia 🙂

    • Åh, bare gleeed dere til frossen tilstand, Jorunn! 🙂 Men helt enig: Den smaker også knallgodt i slush-utgaven. Vi har laget 3 runder i ettertid, med blåbær, kanel og kremfløte. Mummms! Hils så mye til hele familien fra Olivia og meg 🙂 Klem-klem!

      • jorunnix

        Den sto med flying colors (selv om den ikke holdt seg helt oppreist, siden vi ble litt utålmodige), det skulle jeg også hilse fra den yngre garde og si 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: