Kjøttfri mandag Litt sunnere Salater Småretter og forretter Tilbehør Vegetar

Squash med cottage cheese-snadder og valnøtter

To ting som ikke er veldig gøyale i utgangspunktet: Squash og cottage cheese. Jeg har det med denne typen råvarer som jeg har det med folk. Jeg blir ofte mer nysgjerrig på de som er litt blyge. Kanskje fascinert er riktig ord? Det er med andre ord ikke sikkert jeg hadde kastet meg over meg selv, hvis jeg hadde møtt meg selv…(dette må jeg ta opp med terapeuten neste gang). Jeg er en chorizopølse glasert i zinfandel. Som liker cottage cheese og squash. Det fine er at de trenger meg, og jeg trenger dem.

IMG_6383

Cottage cheese har uendelig mange muligheter, og jeg har bare begynt å oppdage dem. Du kan blande den med alskens urter, hvitløk, krydder og sterke sauser, og få en helt nydelig topping eller tilbehør til både kjøtt, fisk og grønnsaker. Her fikk den selskap av salte kapers, hvitløk og hakket persille og lagt til hvile på stekte squashskiver før jeg toppet det hele med knasende sprø og supersunne valnøtter. Også et riv med parmesan, da.

Perfekt som en veggisrett i seg selv med brød ved siden av, eller som tilbehør til for eksempel grillet kjøtt eller fisk.

Ingredienser

  • 2 squash i skiver (jeg brukte både gul og grønn. Du kan godt bare bruke grønn)
  • 5 ss cottage cheese
  • 1 ss kapers
  • 1 hvitløksfedd, knust
  • 2–3 ss persille, finhakket
  • salt og pepper
  • parmesan
  • kjørvel

Stek squashskivene i olivenolje til de er gyldenbrune og fine på begge sider. Legg dem på et fat.
Bland cottage cheese med kapers, knust hvitløk og finhakket persille. Smak til med salt og pepper.
Fordel cottage cheese over de stekte squashskivene. Riv parmesan over helt til slutt og pynt for eksempel med kjørvel.

1 kommentar på “Squash med cottage cheese-snadder og valnøtter

  1. Tilbaketråkk: Ny film med deilig inspirasjon – Maj-Britt

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: