Asiatisk Kjøtt Litt sunnere

Hjertesalat med asiatisk kjøttdeig og nudler

Dette er en av de morsommere måtene jeg vet om å spise salat på. Pakke salatblader rundt gode smaker, det er genialt. Du har sikkert sett det før, og variasjonsmulighetene for fyllet er like mange som det finnes folk.

Her får dere en asiatisk variant som er enkel å gjennomføre. Jeg bruker masse thai-basilikum fordi jeg elsker det, men også fordi jeg faktisk får tak i det. De fleste asiatiske spesialbutikker i Oslo har dette, og stadig flere av de «tyrkiske» grønnsakshandlerne også. Men, finner du det ikke så er det ingen krise.

Det er så kjapt gjort at man blir rent fnisete, og absolutt et fint familieprosjekt å samles rundt på kjøkkenet. Noen kan rive hjertesalatbåtene forsiktig fra hverandre og legge dem på et fat, noen kan steke kjøttdeig, noen hakke hvitløk, noen skjære agurk, noen fikse de nudlene, og atter andre kan bare spankulere omkring og krydre, smake og passe på at det blir så godt som man fortjener.

Sett at du nå vil ha de tacosmakene på en fredag, men kanskje ønsker deg et alternativ til lefser og skjell? Da er sånne hjertesalatbåter tingen for deg. Sa noen at det er litt sunnere også? Mulig noen sa akkurat det, ja.

Også ser det rett og slett innmari lekkert og fresht ut er på fatet. Men det er bare til du begynner å bite over de fylte salatbåtene…NB! Sett frem dobbelt sett med servietter på bordet!

Jeg har ikke chili i ingredienslista under her, men det er bare å kjøre på med både chilisaus og fersk chili så mye du vil på toppen. Jeg pleier bare å droppe det i selve fyllet når barn også skal spise. For plutselig så var ikke den generiske chilien fra Bama så svak likevel, også er ikke maten etanes for de yngste og sarteste rundt bordet. Chili som tilbehør, altså.

_________________________________________________________________

Ingredienser til 2 sultne personer

2 hele hjertesalathoder

100 g ukokte nudler (jeg gikk for brede risnudler)

400 g svinekjøttdeig

3 hvitløksfedd, finhakket

1 ss revet fersk ingefær

4 ss søt chilisaus

1 ss thai fiskesaus

1 liten neve av hver: frisk koriander, mynte og thai-basilikum

 

Til pynt/servering:

100 g vanlig saltede peanøtter

1 liten purre, finhakket

1 liten agurk, i små terninger

Chili / chilisaus (Sriracha er topp!)

____________________________________________________________________

Riv forsiktig av hele salatblader fra salathodene og legg dem klar på et serveringsfat.

Bløtlegg nudlene som anvist på pakken.

Stek kjøttdeigen på høy varme i litt olje. Når den er brunet godt, tilsetter du hvitløk og ingefær og lar det frese med et par minutter. Tilsett deretter søt chilisaus, fiskesaus, finhakkede friske urter og ferdig bløtlagte nudler. Bland godt sammen og stek et siste minutt.

Fyll salatbåtene og dryss over grovhakkede peanøtter, finhakket purre og agurkterninger. Og chili, da, hvis du liker det hot.

2 kommentarer på “Hjertesalat med asiatisk kjøttdeig og nudler

  1. Thomas Skoglund

    Kjempe god fredagskos 😍

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: