Asiatisk Indisk Litt sunnere Salater Vegetar

Mangosalat med chilli, koriander og lime

Når du sitter der og sukker og stønner mens du propper khorma, tikka masala, jalfrezi og nan brød inn i brødsaksa, og lurer på om du må ha en ambulanse vekk fra måltidet grunnet overspising, er denne friske salaten perfekt til å balansere de litt tyngre indiske rettene. Den er en frisk erstatning for både pickles og chutney nå i juli når pakistansk mango er i sesong.

Den kan også serveres sammen med thai-mat eller til smaksrike marinerte grillretter bestående av både kjøtt og fisk. Du skal ikke bli redd av all den chillien! Frøene skal ikke med, bare kjøttet, og det smaker helt magisk. Proppfult av C-vitamin er det også. Vil du ha det litt hett, tillater du noen frø i tillegg.

Noe enklere å lage som gir så stor smaksgevinst skal du lete lenge etter. Og fargespillet vil få gjester til å okke seg av fryd. Får du ikke tak i pakistansk mango kan du godt bruke den «vanlige» som man kjøper hos de store kjedebutikkene. Bare pass på at den er moden (hvis den himler med øynene av deg som en tenåring når du klemmer på den, så slipp den og løp!

Ingredienser til 4 personer:

1-2 mango i biter

1 neve friske korianderblader

1 rød chilli (uten frøene), snittet i tynne strimler

Saften fra 1/2 lime

Fremgangsmåte:

Skjær så tett du klarer på hver side av mangoen, inntil bredsida av den ovale stenen til mangoen. Da får du to fine mangobåter.

Bruk en teskje til å skjære ut biter av fruktkjøttet.

Etterpå, med en skarp kniv, fjerner du så resten av skallremsa som sitter igjen langs frukten og steinen. Se om du får av litt mer fruktkjøtt med kniven din i ikke alt for herpa og moste biter.

Over disse bitene drysser du så den finsnittede chillien…

….og de friske korianderbladene før du så skviser limesaft over det hele.

Én-to-tre-ferdig! Kan det blir enklere? Ja, du kan la være å lage dette i det hele tatt…jaja..men da så!
Serveres til krydret og smaksrik mat…Men når jeg tenker meg om, ville den passe ypperlig ved siden av et helt enkelt stykke grillet god fisk eller kjøtt også.

Vi hadde den i går til spicy aubergine og chicken Karachi, og vi gråt og lo om hverandre av pur matglæde mens vi gradvis snakket med tykkere og tykkere L … Oppskrift kommer! 🙂

2 kommentarer på “Mangosalat med chilli, koriander og lime

  1. Det ser veldig godt ut, da!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: