Kjøttfri mandag Litt sunnere Salater Vegetar

Salat med streif av Nice

Pssst! Sola skinner, det er varmt nok til å legge vekk cardigan og ullsokker, himmelen er overraskende blå og til og med Gislefoss sprader sikkert rundt i badebuksa, så kom deg ut! Ingen tid å miste nå, for snart høljer regnet ned igjen. Kan ikke stå inne og svette over komfyren når noen av livets få solskinnsdager siger forbi der ute. Så hvis du ikke skal grille, må det bli salat. Hva med en salat som har et streif av Nice og Syd- Frankrike? Legg hvitvinen på kjøl, smør solkrem på bena, åpne alle vinduer, og så: Ut, ut, ut!!

 

Du trenger grønn salat av ulike slag, tomater, rødløk, kokt potet i terninger, tunfisk i olje, svart oliven, hardkokte egg skåret i båter, ansjos og sukkererter eller grønne bønner. Dressing: Olivenolje, hvitvinseddik, dijonsennep, salt og pepper. Gni innsiden av salatbollen med en kløyvd hvitløksbåt, så får du et behagelig streif av hvitløk.

 

Spis i sola, nyt en kald hvitvin og ønsk faktisk at du får et myggstikk – et fattig sommerminne – som du kan klø tankefullt før du går til ro senere, og endelig sovner med vidåpne vinduer, bare et laken til dyne og et smil på leppene.

2 kommentarer på “Salat med streif av Nice

  1. Yndlingssalaten min ! …tror jeg ble så fristet at det blir middagen i kveld, vi renner bort i varmen… …rosevinen er allerede kald…

    Herlige nye farger på bloggen 🙂

    …og hvis nå myggen stikker så gni litt groblad (eller helst tre forskjellige blader) på såret og det klør ikke lenger…

    • Åh, så glad jeg ble for positiv respons på de nye fargene! Har køla rundt med designet her inne. Er ikke min sterkeste side, må jeg innrømme. Jeg vet hva jeg vil ha, men ikke hvordan jeg skal få det til, grrrr! Men tror jeg er i mål nå 🙂 Rosévin må det bli! 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: