Bakst Dessert Kake søtt

Mascarponeterte med Malibu og bær


Denne avhengighetsskapende terten har jeg laget og lagt ut på bloggen tidligere, så vi kan godt kalle dette en reprise. Og akkurat som før er oppskriften hentet fra Nigella Lawson.

Som alltid klarte jeg ikke å holde meg helt til oppskriften (jeg er en type som kjeder meg lett…), og da jeg ryddet i barskapet og i tillegg fant ymse glemte innkjøp fra taxfreebutikken, ble det til at jeg slang oppi en klunk – hold på hatt og briller: Malibu! Ja, jeg føler liksom at Malibu-sesongen er på hell, så den kunne like gjerne få møte terta mi, og dessuten: Selv om sprit holder seg lenge, så tror jeg neppe den holder så lenge at den rekker å få med seg den tropevarme og gromme sommeren vi alle venter på, da Malibu vil føles som et naturlig innslag i Oslo-hverdagen…

Lime er en annen ingrediens i terta, og den jublet da den møtte Malibu.

lime og masc.

Ingredienser:

* 250 g Digestive-kjeks

* 75 g smeltet smør

* 1 ts kanel

* 2 egg (eller 1 veldig stort)

* 75 g sukker

* 500 g mascarpone

* En skvis limejuice

* Skallet /zesten fra en halv lime, finrevet

* 2 ss rom eller Malibu eller noe annet godt du har i barskapet, eller: 2-3 dråper romessens

* 1 pakke blåbære (125 g)

* 1 kurv jordbær (neppe norske…..)

(Du kan selvfølgelig bruke hvilke som helst slags bær, eller frukt. Ta det du liker best eller har for hånden!)

egg og sukker

Fremgangsmåte:

Knus kjeksene med kanel i en foodprosessor til de er helt finkornet. Tilsett det smeltede smøret i en stråle mens kverna går og til alt er godt blandet.

Hell kjeksblandingen i en springform (25 cm), og press den hardt ned og utover til bunnen er helt dekket. Sett formen i kjøleskapet mens du gyver løs på kremfyllet, nammmm.

Skill eggene. Eggehvitene pisker du stive og setter til side, mens du i en annen bolle pisker eggeplommer og sukker til det blir kremet.

Bland mascarponen med eggedosisen og tilsett Malibu eller rom eller hva du nå bruker for noe godt 🙂 Tilsett zesten/skallet fra limen og saften, rør rundt, og fold så forsiktig inn eggehvitene. Hell hele blandingen over tertebunnen og smør det rimelig jevnt utover.

Pynt med bær, enten i et imponerende gjentagende og perfeksjonistisk mønster, eller bare trill dem på mens du lukker øynene og ler en likegyldig latter av alt maset fra kverulanter om presisjon.

kake

%d bloggere liker dette: