Bakst Dessert Kake søtt

Skikkelig ostekake uten steking, lett som en plett

«Min eksmann lager verdens beste ostekake,» sa hun.

Hvem sa det?

Hun sa det.

Hvem?

En jeg kjenner………

Javel da! Min eksmann lager verdens beste ostekake, for svarte. Og alle vet det! Det er en sånn ostekake som skal røres sammen, ting skal foldes inn, den skal stekes littegrann, tas ut igjen littegrann, hvile på benken og føle på hvordan det er å være ostekake nå til dags, ha et lokk med rømmeglasur, stekes igjen, synges for, gis komplimenter, behandles med omhu, respekteres…vent litt, er det ostekaka eller min eksmanns ekskone jeg snakker om her…? Uansett: Ingen av dem er lette å ha med og gjøre, men de er veldig gode til syvende og sist 😉

IMG_5818

Det er ikke min eksmanns ostekake jeg har oppskrift på her. Neida, min ostekake er så enkel at det nesten er for godt til å være sant. Samtidig smaker den OSTEkake! Ikke sånn luftig fromasj-tull som man av og til får servert, og som noen kaller ostekake selv om det i sannhet bare er litt pisket krem med fruktsmak og gelatin oppi.

Min personlige mening er at ostekaka ikke skal være for lett og luftig. Den skal klebe seg en smule til ganen og føles mektig. Den skal være ostete! Og det er kaka i denne oppskriften her. Alle jeg har servert den for elsker den, så hvis du elsker ostekake, så elsker du denne!

Ingredienser:

1 beger lettrømme

300 g philadelphia naturell (eller annen egnet kremost)

1 beger kremfløte, pisket til krem

100 g melis

1 ss vaniljesukker

1 pakke gelé med bringebærsmak, lag med halv mengde vann, det vil si 2,5 dl hvis du bruker Freias gelé.

16 Digestive-kjeks

100 g smeltet smør

1 ts kanel

Bær ti pynt. Jeg brukte importerte bringebær og blåbær.

Fremgangsmåte:

Dette er så enkelt at selv bikkja di klarer det (i hvert fall en halvdressert ape!)

Bunnen: I en foodprosessor med knivblad knuser du kjeksen til fine smuler. Tilsett kanel, og hell så på det smeltede smøret i en stråle mens kverna går og alt er blandet godt sammen. Dump kjeksdeigen oppi en springform (26 cm), og klem det utover til du har en jevn og fin kjeksbunn.

Fyllet: Lag gelé som anvist på pakken, men med halv mengde vann, altså 2,5 dl. Du kan selvfølgelig bruke den gelésmaken du liker best, men kombinasjonen bringebær og kanel (som finnes i bunnen) er dødsgod! Sett den ferdige, varme gelésaften til side mens du gjør det andre, men pass på så den ikke stivner! Det går nemlig fortere når vannmengden er halvvert. Klok av skade her…..

Pisk krem av kremfløten.

Med miksmaster (jeg ha´kke sånn stor, hipp retrokjøkkenmaskin i en fresh farge…foretrekker i grunnen miksmaster….ække så dyr heller…og får plass i en kjøkkenskuff) pisker du sammen Philadelphiaost, rømme, melis og vaniljesukker.

Hell den flytende geléen oppi ostemassen og la deg imponere av den gammelrosa fargen som åpenbarer seg i bollen.

Fold inn kremen i gelé- og ostemassen, og hell så det hele oppå kjeksbunnen.

Sett det hele kaldt noen timer, pynt med pene bær, og POFF! så har du en syyykt god ostekake som vil skaffe deg en ny mann som senere kan bli din eksmann.

I den splitter nye KOSEKOKEBOKA mi, får du hele 200 deilige oppskrifter til helgekosen. Den perfekte boka for alle matelskere og livsnytere! Kanskje en julegave? Spar 54,- kr på å kjøpe boka HER!

Skjermbilde 2017-10-27 kl. 13.25.39

12 kommentarer på “Skikkelig ostekake uten steking, lett som en plett

 1. Jeg elsker ostekake. Men synes at bunnen MÅ være stekt. Smak og behag, I guess…

  • Jepp! Det er helt klart smak og behag 🙂 Digestivekjeksene som brukes er jo allerede stekt én gang fra produsentens side, men det er klart: de blir ikke verre av en runde til i ovnen, knust og med smør. Denne ustekte versjonen er perfekt hvis man f.eks er på et sted uten stekeovn. Og godt blir det, jeg lover 🙂

 2. Anita Helgesen

  Dette er min nye favoritt! Fantastisk god 😉 Takk for en god og artig oppskrift. 🙂

 3. Hvor mye mener du med 1 beger rømme og 1 beger fløte? 🙂

 4. Hei, kan denne kaken fryses?:)

  • Hei Kine 🙂 Tja…Det som skjer når kremost (som det er mye av i en ostekake) fryses, er at den skiller seg / blir kornete. Dette er på grunn av fettet i osten. Så det blir ingen direkte usmak på kaken hvis du fryser den ned, men teksturen vil endre seg og bli mer kornet, og ikke så kremet.

 5. Tusen takk for oppskriften, har ikke laget andre ostekaker etter at jeg prøvde denne. Lett å lage og hærlig å spise.

 6. Susanne Katrine

  Hei! Har brukt denne oppskriften flere ganger, og den er helt fantastisk. Tusen takk!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: