Asiatisk Barn og mat Indisk Kjøtt Saus Småretter og forretter

Kyllingfingre med tandoorismak, agurk- og korianderdipp

Fiskefingre finnes, og kyllingfingre finnes. I hvert fall i eventyr, på kylling og fisk fra svært forunrensede steder, samt i matverden. Jeg antar at de har fått navnet sitt fordi utseendet deres kan minne om en type finger, hvis man legger godviljen til mens man myser. Uansett, så smaker de innmari godt! Knasende sprø på utsiden og saftige og møre på innsiden. Dette blir en barnefavoritt, jeg lover!

Kort fortalt så er de kylling eller fiskefilet i strimler som paneres eller frityrstekes. Jeg foretrekker at de blir stekt sprø på pannen, så ikke hele heimen stinker som en MaxiBurgerSjappe resten av måneden.

Jeg skulle lage kyllingfingre til tv-kvelden en fredag, for første gang faktisk, og tenkte: Hvorfor ikke gi dem en smak av tandoori og india? Og hvorfor ikke bruke den agurkbiten, yoghurtslatten og koriandersåta til en frisk dipp attåt? Godt tenkt, viste det seg! Jeg fant ymse oppskrifter på kyllingfingre på nettet, og skrudde dem ihop til å bli min egen.

IMG_5750

Det ble veldig, veldig godt! Og jeg bruker ikke ordet veldig så veldig ofte eller to ganger etter hverandre…Grovt knust corn flakes er en fantastisk ingrediens til panering! Blir knasende sprøtt.

_____________________________________________________________

Ingredienser til 4 personer

3-4 kyllingbryst, i tynne strimler skåret på langs av fileten

1 egg

1,5 dl kefir

4- 5 never knust Corn Flakes

3-4 ss griljermel

3 ts tandoorikrydder

1/2 ts gurkemeie

Salt/pepper

Solsikkeolje, soyaolje eller maisolje til steking

 

Dipp

1/4 agurk, grovhakket

2 vårløk, grovhakket

1 nevene frisk koriander

1 ts tørket mynte (hvis du har)

2 dl matyoghurt

1/2 ts sukker

Salt/pepper

 

_______________________________________________________________

Pisk egg og kefir sammen i en bolle. Ha den knuste corn flakes i en annen bolle og bland den med tandorrikrydder, gurkemeie, salt og pepper. I en tredje bolle har du griljermel. Alle boller på rekke og rad, for nå skal du dyppe og grise att og fram med kyllingfingrene før du steker dem.

Her er rekkefølgen:

Kyllingfinger i eggeblanding…så i griljermel….så i eggeblanding igjen….og så til slutt i cornflakes.

Legg de ferdig tilgrisede kyllingfingrene på en tallerken, klare til å bli stekt senere.

IMG_5757

Når du har hele hurven ferdig kledd i corn flakes og tandoori, steker du dem i generøse klunker med olje som tåler godt med varme. Jeg brukte maisolje. Gi dem 3-4 minutter på hver side. De blir nokså raskt gjennomstekt, i og med at de er så tynt skåret. Når de er brune og sprø på begge sider, legger du dem på en rist over et bakepapir, slik at de får rent av seg noe av fettet og holder seg sprøe.

IMG_5760

Så til dippen:

Ha yoghurt, agurk, koriander, vårløk, mynte, salt, sukker og pepper i en bolle, og gi dem inn med stavmikseren til de er blitt en dipp. Sånn. Ferdig! Du kan selvfølgelig bruke foodprosessor med knivblad hvis du ikke har stavmikser.

Servér fingrene sammen med dipp og basmatiris, og er du heldig så har du kanskje et nanbrød og mangochutney også. Så heldig var dessverre ikke jeg denne gangen.

 

6 kommentarer på “Kyllingfingre med tandoorismak, agurk- og korianderdipp

 1. Heisann! 🙂
  Jeg lurte på om man kan bytte ut kefiren med noe annet? Jeg kom over oppskriften din nå.. og den så heeerlig ut! Men jeg har ingen kefir i kjøleskapet! :-/ creme fresh feks, blir d heeelt feil?

  Lørdagssmil fra
  Marita

  • Hei Marita!

   Prøv med creme fraiche. Du kan tynne den bittelitt ut med melk, men ikke mye. Jeg mener det skal gå bra 🙂 Lykke til! La meg gjerne vite om det funka…

 2. Vet du, jeg utsatte oppskriften til i dag! Nå har jeg handla inn kefir og alt! 😉

  Jeg som er så nysgjerrig, lurer veldig på om du har tips til flere dipper?

  Ha en strålende fredag videre!

  Smil fra Marita

  • Hei Marita 🙂

   Hva med en sweet chilli dipp? Eller hvitløksdipp? Eller blåmuggostdipp? Mmm…kjenner jeg blir sulten.

   God helg til deg også!

 3. Hei igjen Maj-Britt ! 🙂

  Da var en stykk deilig middag på plass i fredagsmagen!

  Min lille sønn på 2,5 og min mann synes dette var «kjempegodt»! Og jeg er veldig enig! God idè med tandorikrydder i panèrblandingen! Det eneste jeg klødde meg litt i hodet av: jeg gikk tom for både cornflakesblandingen, kefir/egg OG griljermel etter 1,5 kyllingfillèt. Så jeg måtte rett og slett blande nytt hele 3 ganger! hehe. Men dette skal absolutt gjentaes! Tusen hjertelig takk for smakfull og inspirerende oppskrift!

  Mange smil på vei fra en mett og fornøyd familie

  • Hei Marita!
   Så hyggelig at det smakte! I alle dager…mætte du blande mer 3 ganger!? Jeg må prøve å lage dette igjen snart for å sjekke om jeg har blingsa fullstendig de andre gangene. Kanskje jeg ikke var så raus på paneringen tidligere? 😉
   Takk for tilbakemelding! Skal sjekkes ut om ikke lenge 🙂

   God helg videre til deg og familien 🙂 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: