Dessert søtt Vegetar

Jordbær marinert i lime og basilikum, med vaniljekesam

De norske jordbærene er forhåpentligvis rett rundt hjørnet… men før de runder det hjørnet kan vi overleve med de belgiske en liten stund til. Vi var enige på jobben om at mye har skjedd med de belgiske bærene. Nå i 2013 smaker de faktisk mer enn vassent, gult gress.

Det kan være greit å marinere dem i noe godt sånn at de får det lille ekstra til å hjelpe dem å bli hakket mer interessante. Jeg valgte lime og basilikum. Basilikum passer helt ypperlig sammen med friske og søte desserter. Den parfymerte smaken legger seg fint rundt de andre råvarene uten å slå dem i hjel. Jeg serverte vaniljekesam til, men du kan like gjerne bruke vaniljekrem, iskrem eller frisk rømme.

IMG_6207

Ingredienser til 4 personer:

* 1 kurv jordbær

* 1-2 lime, saften

* 2 ss sukker

* 1 liten neve basilikumsblader, finsnittet

* 1 beger vaniljekesam

Slik gjør du:

Rør sukkeret ut i limesafte til alle granulene har løst seg opp. Fjern stilken på jordbærene, del dem i to og ha dem i marinaden. Rør rundt til de er godt dekket. Så rører du lett inn basilikumsbladene og setter det hele kjølig, alt fra 30 minutter til natta over, alt ettersom hvor mye tid du har.

IMG_6212

Når du skal legge opp desserten, kan du for eksempel legge vaniljekesam og jordbær lagvis i et høyt glass. Det blir jo pent! Få med marinaden også. Jeg brukte margharitaglassene mine, og det minnet meg på at jeg må sjekke om jeg har tequila til å lage en runde margharitas når varmen kommer til helgen.

Og på toppen: Et baslilkumsblad så klart!

IMG_6221

%d bloggere liker dette: