Frokost Småretter og forretter

Sandwichsalat med spekeskinke, egg og vårløk

IMG_6154

Jeg kan spise majones på nesten alt, så glad er jeg i det. Jeg ble en gang fortalt av venner fra Balkan, at i Kroatia spiser man gjerne majones på pizza. Da var det nummeret før jeg skiftet statsborgerskap.

Jeg vet at majones ofte er forbundet med syndefull fedme her hjemme. «Majoneeees!!!» sier mange og trekker på E-en mens de griner på nesa på samme måte som når de sier «feeeeet!!!» Da jeg bodde i Belfast, var det derimot majones over alt, og ikke minst i sandwicher. Det var deilig! Den delen av Belfast jeg bodde i anså seg selv for å være irsk, men jeg vet at majonesen spilte en vesentlig rolle i sandwicher på den andre siden av muren også. Majonesbaserte salater i sandwich er i grunnen typisk engelsk: Egg og bacon i majones, ost og løk i majones, tunfisk og løk i majones, bare egg og majones….

Så hvorfor ikke lage en egen norsk variant med norsk spekeskinke, hardkokte egg og frisk vårløk? Du kan bruke både røkt og urøkt spekeskinke her, og det trenger ikke være den dyreste i butikken. Hva slags løk du velger er opp til deg og hvor glad du faktisk er i løk, og hvor stor rolle du vil at den skal få spille. Litt glad i løk: Gressløk.  Glad i løk: Vårløk.  Veldig glad i løk: Rødløk.  Sykt glad i løk: Gul løk.

IMG_6137

Ingredienser til 2 sandwicher av 4 skiver brød:

* 4 skiver sandwichbrød, ristet og smurt med litt smør

* 4 ss majones

* Ca 50 g (6 tynne skiver) spekeskinke. Jeg brukte Spekeskiver fra Gilde.

* 2 hardkokte egg, hakket

* 2 vårløk, finsnittet

Og sånn gjøres det:

Du hakker de hardkokte eggene, snitter vårløken, skjærer spekeskinka i tynne strimler, og blander alt sammen med majonesen. Smak til med pepper. Du trenger ikke mer salt siden spekeskinka er salt i seg selv.

Smør utover en toastet brødskive, legg en skive på toppen, del diagonalt i to, og så har du noe godt til matpakka, piknikkurven eller å bite i til afternoon tea en søndag, hvis du nå er av typen som driver med den slags.

 

3 kommentarer på “Sandwichsalat med spekeskinke, egg og vårløk

  1. Tilbaketråkk: Highlights fra spekeskinkeutfordringen

  2. Tilbaketråkk: Vinnerne av Millsutfordringen

  3. Tilbaketråkk: Oppskriftsonsdag: Spekeskinke

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: