IMG_8822

Det blir flere og flere kjøttfrie mandager her i huset. Ja, det blir i grunnen flere og flere kjøttfrie tirsdager, onsdager og torsdager også, hvor noe så enkelt, mettende og godt som kirkerter kan stå alene på menyen. Ellers går det mye i fisk. Jeg er på vei bort fra at middag ha kjøtt på ingredienslista for å kunne kalles middag.
Hvis jeg har kikerter i huset, for eksempel, ordner alt seg. Da har jeg mat! Kikerter og krydder. Og kanskje en løk…litt hvitløk…en tomat…Bingo!

Okei, alle barn og menn (beklager til begge kategorier…) er kanskje ikke enige med meg i at kikerter alene er som middag å regne, men så lenge mor lager maten her på bruket, kan de andre rundt bordet bare knipe igjen brødsaksa, hvis de da ikke åpner den for å putte inn en ny skjefull med dødsdeilige, krydrete kikerter.

Denne retten kan fint spises som den er, kanskje sammen med litt godt brød, bulgur, couscous eller ris, men den kan også fungere utmerket som smakfullt følge til for eksempel kylling eller hvit fisk.

IMG_8798

Ingredienser til 2 hovedretter eller 4 sideretter:

* 1 boks kikerter (400 g), laken helt fra.

* 1 løk, finhakket

* 3 hvitløksfedd, finhakket

* 200 g spinat

* 1 stor tomat, grovhakket

* 1 toppet ts tomatpuré

* 1 ts cumin

* 1/2 ts røkt paprika

* 1 ts vanlig paprikapulver

* 1 dl vann/buljong/kraft

Fremgangsmåte:

Løken freses i en raus klunk olivenolje. Når den er blank i blikket og myk i kanten, tilsettes spinat og hvitløk. La det steke til spinaten blir mo i knærne og siger sammen. Tilsett kikerter og rør godt rundt.

Tilsett cumin, røkt paprika, vanlig paprikapulver og tomatpuré og fres det til aromaene slipper fri. Ha oppi tomat og vann (eller buljong…) og la det småputre uten lokk en fem minutters tid. Smak til med salt og pepper.

IMG_8815

Sånn! Da har du enten en knallgod, mettende og smaksrik vegetarrett…eller en siderett til et godt stykke kjøtt eller fisk.

IMG_8833

7 kommentarer på “Kikerter med røkt paprika og spinat

 1. bollefrua

  Velkommen tilbake! Og kilertene ser digge ut:)

 2. Hvor ble det av kikertene i fremgangsmåten mon tro…? Må ha alt langt med en overtoppet teskje langt ned i halsen 😉

  • Hihihi 🙂 Det er klart du skal få det med skje, kea. Men her hadde kikertene trillet ut av fremgangsmåten, så du kan ikke klandres for å undre. Nå er de på plass igjen der de skal! God middag! 🙂

 3. Maya keilen

  Er det viktig å ha med røktpaprika? Og hvor får man kjøpt dette?

  • Det er ikke avgjørende for retten, men gir en varm, god og krydret smak. Du får det på litt ulike steder. Noen Meny-butikker, noen Coop-butikker, noen Rema-butikker…det kommer an på den individuelle kjøpmannen. Ellers får du det i grønsaksbutikker med godt utvalg, på Mathallen, Gutta på Haugen, Maschmanns og den slags 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: