Fisk Potet Tilbehør Vegetar

Varme rømmepoteter med basilikum og hvitløk

IMG_8850

Herregud så godt det er med poteter! Og hvitløk. Og rømme. Og basilikum også. Sammen er´em dynnamitt!

Dette er rask mat. Og dette er god mat. Og, hvis du som meg, elsker hvitløk, er det spiker´n på hodet. Du sjekker ikke opp drømmepartneren etter å ha spist dette, men til gjengjeld kommer du som følge av hvitløkens fordelaktige helseeffekt, til å leve til du blir tusen år gammal, så da har du jo tid til å sjekke opp den partneren en annen gang.

Mine første «kulinariske» krumspring som pur ung, var spekket med hvitløk. Jeg puttet det i alt, og jeg sparte ikke på mengden. De som hadde spist hos meg, smakte på maten i flere dager etterpå. Så lærte jeg å moderere meg…på noen områder i livet…for eksempel når det gjaldt dette med hvitløk…mens på andre områder har moderasjonen gått i stå…heldigvis. Lev litt, da!

Du kan servere disse potetene til både kjøtt og fisk (jeg serverte dem til pannestekt lakseloin), og jeg mener de vil passe kjempegodt til grillmat. Er vel fremdeles grillvær ute fra tid til annen…? La disse pottittene få være med i finalenummeret for grillsesongen! Det fortjener de, og det fortjener du (nå må jeg legge om stilen her, ellers kan jeg bli oppfattet som en reklametekstforfatter in spe….).

IMG_8842

Ingredienser til 4 personer:

* 10-12 poteter

* 1 svær neve basilikum, finhakket

* 1-2 hvitløksfedd, veldig finhakket eller knust

* 4 ss rømme

* 2 ss god olivenolje

* Salt/pepper

IMG_8835

Fremgangsmåte:

Skrell potetene og del dem i to eller fire (kommer an på hvor store de er). Kok dem møre i godt saltet vann.

Hell av vannet, damp dem godt av på dem varme platen og så: Rør inn rømme, baslilikum, hvitløk og smak til med salt og pepper. Det gjør ingen ting om potetene går litt istykker. Da suger de bare til seg enda mer smak.

Sett et lokk på gryta og sett den til side så det holder seg lunt mens du steker kjøttet eller fisken du skal servere det til.

Det var jo ikke akkurat så vanskelig, da. Om jeg hadde noe skikkelig sunt ved siden av også? Ja. Salat, tomat, agurk.

Noen veldig matinteresserte mennesker synes det er umoderne, nesten kitschy, å pynte maten med ei lita persillekvast eller baslilikumsdusk. Men jeg synes det er pent. Så jeg pynter!

IMG_8854

2 kommentarer på “Varme rømmepoteter med basilikum og hvitløk

  1. Takk for veldig firstende oppskrift! Dersom man skulle servert en saus til denne retten, hva skulle det vært?

    • Hei! Så hyggelig at du ble fristet 🙂 Altså, en ekstra dose med rømme og basilikum oppå laksen skader helt sikkert ikke…Og hvis du absolutt vil ha varm saus, er jo hollandaise alltid en vinner sammen med laks, eller en enkel hvitvinsaus med litt gressløk i. Utover de tre forslagene, blir jeg svar skyldig. Noen andre forslag, anyone?

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: