Pasta Skalldyr

Spaghetti med krabbe, fløte, persille og safran

Okei…er jeg kanskje bare en feiging?

Det er krabbeseong, men jeg kjøpte et sånt ferdig rensket, ferdig oppdelt, ferdig dandert krabbeskjell som det bare er å sette tenna i og nyte. De lå der og ropte på meg i den lekre disken hos Vulkanfisk på Mathallen. Som matblogger og matfreak burde jeg sikkert kjøpt hele krabber…nei, unnskyld, jeg burde selvfølgelig fanget dem selv også! Rodd ut grytidlig på morran, og med skjelvende hender dratt opp teinene fra havet og gledet meg som en ekte naturkvinne over fangsten. Herlig!

Et vakkert bilde, og det er sikkert en del mennesker forunt å kunne være del av dette bildet. Men sannheten er at jeg bor på en to-roms, i blokk, i byen, har ingen hytte ved sjøen (ingen hytte overhodet, faktisk…) (ingen heldige nedarvede tomter her, nei….eller millioner på bankbok), og jeg kjenner ei heller noen som har slikt i besittelse og tilfeldigvis har invitert meg med ut på krabbefiske. Båt? Hahaha!!!! Vent litt…jeg skal bare ned på Bunnpris og pante noen flasker, så kanskje jeg får råd til en kvart dregg.

Så kunne jeg selvfølgelig ha kjøpt hele krabber, da… Helt ærlig: Jeg er litt usikker på hvordan man «slakter dem». Sånn. Godt å få sagt det! Usikker på hvordan man får mest mulig ut av dem. Redd for å føkke dem opp, for de er ikke billige! Jeg vet bare to ting om krabber:

1) Jeg elsker dem.

2) De kan kjøpes fix ferdige, og er best om sensommeren/høsten.

IMG_8876

Jammen så skyt meg, da! Jeg vet det er ultramoderne med kortreist, selvsanket, selvdyrket, selvskutt og selvfisket mat, men for en ikke veldig bemidlet alenemor i Oslo indre Øst, blir dette av og til litt mye å skulle leve opp til. Jeg ber om nåde for dette. Og jeg lover og sverger på mine Le Creuset-gryter at jeg ganske sikkert er en jævel på kjøkkenet, selv om jeg ikke har dyrket, funnet eller fanget maten min sjæl, og av og til tar en «snarvei» på råvarefronten og kjøper ingrediensene i butikken (men halvfabrikata, det kjøper jeg ALDRI!!!).

Denne retten med bare seks ingredienser, var en sann glede å sette til livs. Man skal ikke kødde for mye rundt med krabbekjøttet. Det er så godt i seg selv. Gjør det enkelt. La krabba skinne!

Ingredienser til 2 rause porsjoner:

* Spaghetti til 2 personer

* 2 krabbeskjell

* 2 hvitløksfedd, finhakket

* 1,5 dl kremfløte

* 1 liten neve persille (flatbladet eller krus…samma det), finhakket

* 1 klype safran

* Salt/pepper

IMG_8890

Fremgangsmåte:

Sett spaghettien til å kokke. Vannet skal være veldig godt saltet, og spaghettien skal oppi når det fosskoker og kokes til den er al dente, noe som kanskje er hardere enn mange tror.

I en panne varmer du opp litt olivenolje. Når den er varm har du oppi hvitløken og lar den får surre 1 minutt. Pass på så det ikke brenner seg! da blir den bitter.

Så skal persille og krabbekjøtt oppi til hvitløken. La det surre et par minutter og hell så på fløten og dryss oppi en klype safran. Jeg bruker kremfløte, men du kan selvfølgelig bruke matfløte hvis du er engstelig for for mye fett, eller tilfeldigvis har matfløte i kjøleskapet som må brukes opp.

Smak til med salt og grovkvernet pepper.

Når spaghettien er ferdigkokt, heller du av vannet og har den oppi krabbesausen og rører rundt slik at sausen får klebet seg godt til spaghettien. Mmhmmm!

IMG_8896

5 kommentarer på “Spaghetti med krabbe, fløte, persille og safran

  1. bollefrua

    Fiks ferdig renset krabbe er kult. Så det så.

  2. Tilbaketråkk: Norsk krabbe møter safaripasta | Reker i aspic

  3. Bente Brynildsen

    Dette var bare kjempegodt ;-)) velkomponert og veldig gode smaker sammen.Men jeg brukte tagliatelle istedenfor spaghetti.
    Nå er den en av mine favoritter!!! Jeg elsker skalldyr

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: