Dessert søtt Vegetar

Granateple. Kaboom!!!

IMG_0515

Granateple. Hvor ofte snapper man dét med seg hjem fra frukthylla på supern? Jeg gjorde det aldri før, men etter å ha fått kyndig hjelp for noen år siden til å skrelle og få ut frøene, er jeg bltt ihugga fan. Nå er den ikke skummel lenger. Bare digg!

IMG_0522

Granateple er så sunt at bare en skikkelig god latter kan konkurrere med den om å forlenge livet ditt. Den er proppfull av antioksydanter og har 10 ganger mer av dette enn appelsiner, og 40 ganger mer enn oridnære epler. Blåbær, rødvin og grønn te kan også bare ta av seg hatten når de er i selskap med granateplet.

IMG_0619

Skal man trøkke i seg granatepler bare fordi det er sunt? Nei, selvfølgelig ikke. Jeg kan ikke komme på en eneste ting jeg spiser bare fordi det er sunt. Granateple er intet unntak. Det smaker deilig saftig, syrlig, søt og godt. Frøene er kapslet inn med sexy, mørkerød juice, og skal visstnok være en super kilde til fiber. Når du tygger i frøene eksploderer de nærmest mellom tennene og den gode saften tyter ut og fremstår nesten som en tørr vin. Det er fordi saften er rik på tanniner, akkurat slik vin kan være.

IMG_0609

Jeg pleier å skjære eplet i to, banke litt bakpå skallet, og så pirke frøene forsiktig ut i en stor bolle. Det kan sprute ganske kraftig fra frøene som eksploderer, så kanskje du ikke skal ha på deg den flotteste og hviteste bunadssjorta di første gang du dissekerer et granateple.

IMG_0539

Sammen med tykk tyrkisk eller gresk yoghurt og et drissel med honning, har du en super dessert eller frokost.

IMG_0549

Og helt til slutt: Har du sett en mer fotogen frukt noen gang??? (hvis vi ser bort ifra fiken…) Jæ trokke det, næj!

IMG_0620

4 kommentarer på “Granateple. Kaboom!!!

  1. Eli Stensrud

    Helt enig i granateplets lovsang ! Et dryss av kjernene hever f.eks de fleste salatopplevelser til høyder vi liker å befinne oss i . Tips : har gått over til å rense vekk skall og hinner i bar overkropp (etter mange grisete ganger med flekker som ikke lar seg vaske av….)

  2. Rens den i et stort kar med vann, da flyter skall og hinner rundt, bare å fiske rusket opp og helle av vannet til slutt – og ikke noe søl!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: