Fisk Potet Tilbehør Vin

Torsk med persille- og hvitløkspotetmos

Et helt enkelt stykke med fisk eller kjøtt, sammen med et like enkelt tilbehør, er ofte det eneste  som skal til for å få meg til å smile. Det kan høres kjedelig ut med bare fisk og potet og persille, men tro om igjen! Hvis hver ingrediens er tipp-topp, så trenger du ikke hore rundt med all verdens krydder og urter og stafasje for å lage noe uforglemmelig godt.

Og du: Dette er fast food!

IMG_0309
For å være rar, steker jeg den med skinnsiden opp…

Ingredienser til 2 personer:

400 g torskefilet av skikkelig god kvalitet.

4 sitronskiver og en skvis sitronsaft

Noen kvaster timian (jeg brukte tørket)

6-8 melne poteter

6 hvitløksfedd, delt i to

1-2 dl VARM melk

2 ss smør, smeltet i den varme melken

1 schvær neve flatbladet persille (ja, denne gangen kan du også bruke kruspersille hvis du bare får tak i det 🙂 )

0,5 dl god olivenolje (extra virgin/kaldpresset)

IMG_0323

Fremgangsmåte:

Torsk: Sett ovnen på 180 grader varmluft. Legg fiskestykkene i en ildfast form, drissle-drassle litt olivenolje over og under, salte og pepre. Fordel sitronskivene og timianen på fisken og stek så i ca 13 minutter. Fisken er ferdig når den flaker når du dytter/stikker i den med en gaffel.

Persilleolje/pesto: Ha olivenolje og persille i en blender og purér det til en glatt mos. Dett var dett!

Potetmos: Skrell potetene og del dem i fire. Ha dem i en gryte med hvitløksfeddene og dekk med vann. IKKE SALT VANNET!! (hvis du vil ha bra potetmos….) Kok poteter og hvitløk under lokk til de er møre. Hell av vannet, damp potetene godt av på den varme plata. Mos med en potetmoser og spe så med den varme melken med smeltet smør oppi. Når du har fått en konsistens du kan leve med, gir du mosen (som alltid i mine potetmosoppskrifter…) en runde med miksmasteren. Smak til med salt og pepper.

Rør/vend inn persilleoljen rett før servering.

6 kommentarer på “Torsk med persille- og hvitløkspotetmos

 1. Eli Stensrud

  En sann svir av en fornøyelse å lese bloggen din , du ! At jeg også får gode , spiselige tips av deg , er ikke øverst på lista av grunner til at jeg følger med deg . Språklig og på humorfronten er du sannelig ei enslig svale i matbloggerfloraen og kilde til stadig henrykkelse .

  Du har en irsk kollega , som jeg har samme type begeistra forhold til : Niall Harbison – skull’ikke forundre meg om du og ville ha sansen for han . Why not check’im out : loveindublin.com

  • Åhhh, du skal ha millioner av takk for en sånn tilbakemelding! Nå får jeg vel ikke sove, så glad og høy på meg selv som jeg ble her jeg sitter! Jeg skal definitvt sjekke ut Niall Harbison. Har ikke hørt om ham (har i det hele tatt ikke hørt om så mange matbloggere utenfor Norge at det gjør noe…)Visste du forresten at jeg har bodd 5 år i Irland…? I Belfast 😉 Så kanskje det er en link der et sted?
   takk igjen. You made my night, love!

   • Eli Stensrud

    Joda , har fått med meg at vi har et felles kjært forhold til » the emerald isle » gjennom innlegg jeg har lest . For mitt vedkommende bare republikken – og de siste par åra : » bare » Dublin . ( which of course is anything BUT….. )

    Mor deg med NH 🙂

   • Shall do! 🙂 God helg!

 2. Signerer alt min navnesøster skriver. Bloggen din er i en særklasse. Jeg koser meg med gode oppskrifter, humor, språklig begavelse og en finurlig snert, som liksom er veldig deg! 🙂 Likeså det at du på mesterlig vis fikser den vanskelige balansegangen mellom det å være privat og personlig. Har sagt det før, men gjentar det gjerne; Innlegget det om din far og brunsvigersk påsken 2014 – jeg glemmer det aldri. Tårene rant, og rant, og rant. Så trist, men samtidig så vakkert og verdig. Ønsker deg all mulig lykke til videre. Det fortjener du. ❤

  • Hei Eli 🙂 Tusen hjertelig takk, nå ble jeg glad! Skal ta med meg hele den fine kommentaren din inn i helgen nå, og kose med den innimellom all annen kos. God helg!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: